Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Zoekmachine optimalisatie

Benieuwd wat zoekmachine optimalisatie is, en hoe je hiermee jouw website hoger in de zoekmachineresultaten plaatst? We leggen het je uit.

Wat is zoekmachine optimalisatie? 

Zoekmachine optimalisatie gaat over het optimaliseren van jouw website zodat deze beter gevonden wordt in Google. Optimalisatie gebeurt via goede content, zoekwoorden, de sitestructuur, websitetechniek en linkbuilding. 

 

SEO en SEA 

Je kunt je website op twee verschillende manieren optimaliseren: door middel van SEO en SEA. SEO staat voor het vergroten van de vindbaarheid van jouw website via gratis vermeldingen van Google. Mensen komen dus op jouw website terecht via zoekwoorden die zij in Google intikken, ook wel organische vindbaarheid genoemd. Wanneer mensen via een advertentie op jouw website terechtkomen, noemen we dit Search Engine Advertising (SEA). SEA is dus de tegenhanger van SEO.

Zoekmachine optimalisatie via 5 factoren 

Je optimaliseert je website door rekening te houden met vijf verschillende factoren:

  • De content op jouw website. Zorg ervoor dat je informatieve en unieke content maakt.
  • De zoekwoorden op jouw website. Zoekwoorden zijn de termen die mensen intikken in Google. Zorg er dus voor dat de juiste zoekwoorden te vinden zijn op specifieke pagina's. Relevante zoekwoorden breng je in kaart via een SEO content analyse
  • De sitestructuur. Een goede website helpt bezoekers en werkt ze niet tegen. Jouw website moet dus op een logische manier in elkaar zitten. 
  • Linkbuilding. Interne links binnen jouw website en links van en naar andere websites zijn belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Lees hier alles over linkbuilding.
bannerfoto_olaf_geysendorpher

Zo helpt Proven Context met SEO

  • KPI's definiëren
  • SEO Analyse
  • Keyword-onderzoek
  • SEO Strategie
  • SEO Tekstschrijven
NEEM CONTACT OP

Verwant aan: wat is zoekmachine optimalisatie  

Je weet nu wat zoekmachine optimalisatie is en hoe je hiermee aan de slag kunt. Lees ook onze gratis Whitepaper SEO Content Marketing. In deze whitepaper gaan we dieper in op onder meer zoekmachine optimalisatie. 

We hebben nog een aantal andere relevante zoekwoorden voor je op een rijtje gezet. 


SEO is onderdeel van onze uitgebreide SEO Wiki. In SEO Wiki leer je alles over SEO en Content Marketing. 

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.