Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

trigger based marketing

Via trigger based marketing baseer je marketingacties op het gedrag / de trigger van je klant of websitebezoeker. Triggered marketing biedt nieuwe kansen.

Wat is trigger based marketing?

Bij trigger based marketing  staan gebruikers centraal. Dit zijn prospects, klanten, bezoekers van je website, of ontvangers van je nieuwsbrief. Al deze gebruikers vertonen bepaald gedrag. Dit gedrag noemen we triggers. Via die triggers worden specifieke marketinguitingen verstuurd per e-mail of getoond als advertentie. Trigger based marketing is in een stroomversnelling gekomen door big data, data layers en marketing automation

Hoe werkt trigger based marketing?

Niemand surft willekeurig langs websites. Of leest 'zo maar' een e-mail. Je doet dit met een doel. Je hebt een bepaalde behoefte. Vaak is dit een onbewuste behoefte. Je denkt er niet over na. Je zoekt informatie of inspiratie voor een aankoop, bevestiging in jouw keuze, of een oplossing voor een probleem. Trigger based marketing laat op basis van jouw gedrag de juiste advertentie, e-mail of content zien. 

E-mailmarketing - Marketing - E-mail - Proven - Context

Proven Context & Marketing Automation

 • Definiëren van relevante triggers
 • Automatiseren van e-mails
 • Automation Software selecteren
 • User Based Content creëren
NEEM CONTACT OP

Voorbeeld trigger based marketing

Trigger based marketing klinkt misschien wat abstract. Maar marketing gebaseerd op triggers is juist heel concreet. Een aantal voorbeelden.

 • BMW en Audi
  Jij zoekt in Google op "Vergelijk BMW en Audi". De volgende website waar je komt, toont je advertenties van BMW.

 • Groene of rode knoppen
  Jij klikt vaker op groene dan op rode knoppen. Daarom krijg jij vaker groene knoppen te zien.

 • Top 10 - lijstjes
  E-mails met lijstjes als titel "10 tips om ..." of "7 dingen die je ..." klik jij altijd aan. Daarom bevatten jouw e-mails steeds vaker lijstjes.

 • Herhaalde bezoeken
  Jij bezoekt twee keer dezelfde autowaarde-checker. Drie dagen later e-mailt Autoscout je een mooie deal.

Versla de concurrentie via trigger based marketing

Triggers inzetten voor jouw marketingactiviteiten, vergt tijd en aandacht. Allereerst zul je moeten beschikken over kennis en software op het gebied van marketing automation. Je moet registeren welke acties je klant onderneemt. Je moet bepalen welke van die acties relevant zijn als trigger. Hierna moet je aan die triggers acties vastknopen: een aanbod per e-mail, een specifieke banner, een content-aanpassing. Vervolgens moet je jouw acties testen.

Aan de slag met trigger based marketing? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem contact op. 

whitepaper seo content marketing_banner_proven_context

Whitepaper SEO Content Marketing

 • Hoger in Google
 • Over keywords en links
 • Over content en techniek
 • 100% begrijpelijk
 • 100% praktisch
DOWNLOAD GRATIS

Trigger based marketing = teamwork

Trigger based marketing vergt veel van je organisatie. Het is werk voor teams. Niet voor individuen. De volgende specialisten heb je minimaal nodig om op een juiste manier trigger based marketing te kunnen inzetten. Samenwerking tussen de specialisten is hierbij vereist. 

 • Dataspecialisten
  Specialisten die patronen ontdekken in gedrag op de website en in klikgedrag in e-mails. Specialisten die de mogelijkheden van de datalaag kunnen tonen aan en doorspreken met de marketeers. 

 • Campagnespecialisten
  Specialisten die acties en A-B-tests opzetten, uitvoeren, en resultaten analyseren en interpreteren

 • Product marketeers
  Specialisten die nieuwe of aangepaste aanbiedingen of producten bedenken op basis van specifieke triggers

 • Content marketeers
  Specialisten die de inhoud van sitepagina's en e-mails variëren en laten aansluiten op individuele behoeftes

 • Online marketeers
  Specialisten die advertenties en affiliate-acties opzetten op basis van triggers van sitebezoekers en klanten

Verwant aan trigger based marketing

Trigger based marketing is een evolutie in content marketing. Het brengt veel uitdagingen met zich mee. Als jouw content niet statisch is maar afhankelijk van bezoekers, hoe zorg je dan dat Google je content goed indexeert? Voldoende reden dus om jezelf goed te verdiepen in online marketing en content marketing. Dat kun je doen via verwante onderwerpen aan trigger based marketing.


Trigger based marketing is onderdeel van onze uitgebreide SEO WIKI. In deze SEO Wiki leer je alles over SEO en content marketing. Vond je dit verhaal over trigger based marketing verfrissend? Deel het gerust met anderen :-)

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.