Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

SEO

SEO gaat over het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Leer wat SEO is en ontdek meer over content, linkbuilden en Google.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Vertaald is dat hetzelfde als Zoekmachine Optimalisatie. SEO gaat over kennis, handelingen en technieken om de Pagerank van jouw website in zoekmachines als Google te verbeteren. SEO richt zich daarbij op zoekwoorden, content, linkbuilding, sitestructuur en techniek. 

Wat is SEO?

SEO is een verzamelnaam van technieken om de organische vindbaarheid van een website te verhogen in Google. Met vindbaarheid bedoelen we hoe goed mensen jouw website vinden in de 'gratis' vermeldingen van Google. Je kunt ook betaald gevonden worden in zoekmachines. Dit kan door te adverteren. Dit adverteren noemen we SEA, wat staat voor Search Engine Advertising. SEA is dus de tegenhanger van SEO.

whitepaper seo content marketing_banner_proven_context

Whitepaper SEO Content Marketing

  • Hoger in Google
  • Over keywords en links
  • Over content en techniek
  • 100% begrijpelijk
  • 100% praktisch
DOWNLOAD GRATIS

Wat kun je met SEO?

Je weet nu wat SEO is. Maar wat kun je ermee? Door jouw website te optimaliseren voor Google en andere zoekmachines, komt jouw website hoger in Google. Jouw SERP (Search Engine Ranking Position) stijgt daarmee dus. Een hogere positie in zoekmachines is belangrijk. Maar liefst 44% van de gebruikers klikt op de nr 1. positie in Google. Op de nummer 7 wordt nog maar 13% geklikt (bron: Searchmetrics).

Waarom is SEO belangrijk?

Door optimalisatie voor zoekmachines goed toe te passen, trek jij bezoekers naar jouw website. Die bezoekers klikken op jouw Google-tekst. Die clicks kosten je geen geld. Bij SEA is dat wél het geval. Bij SEA betaal je voor elke klik. Bij SEO dus niet. Bij SEO kost het je alleen tijd en energie om goede content te maken en verspreiden. Hoe je dat precies doet lees je in de blog In 6 STEPPS naar Engaging Content

bannerfoto_olaf_geysendorpher

Proven Context helpt bedrijven met

  • Tekstschrijven
  • Zoekmachine Optimalisatie
  • Content Marketing
  • Marketingcommunicatie
  • E-mailmarketing
NEEM CONTACT OP

Maak je website SEO-proof en versla de concurrentie 

SEO heeft te maken met vijf belangrijke factoren: zoekwoorden (keywords), content, linkbuilding, sitestructuur en techniek. Elke onderdeel is weer opgedeeld in subfactoren. Jouw website SEO-proof maken is niet iets wat je 'even' doet. Dit vergt een uitgebreide SEO Content Marketing Strategie. Proven Context kan je hiermee helpen. Neem contact op. 

Verwant aan SEO 

Je hebt nu antwoord op de vraag: wat is SEO? Probeer je ook je website hoger in Google te krijgen? Dan is onze Whitepaper SEO Content Marketing waarschijnlijk relevant voor je. Deze whitepaper kun je gratis downloaden. Daarnaast vind je de volgende verwante begrippen aan zoekmachines en SEO misschien ook interessant.


SEO is onderdeel van onze uitgebreide SEO Wiki. In SEO Wiki leer je alles over SEO en content marketing. 

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.