Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Online marketing

Iedereen weet ongeveer wat online marketing is. Maar vallen e-mailings, virals en SEO ook onder online marketing? We leggen uit hoe het zit.

Wat is online marketing?

Online marketing lijkt een verzamelnaam voor alle marketing op internet, op social media en op websites. Sja, dat was vroeger zo. Tegenwoordig is online marketing onderdeel van digital marketing, met content marketing als volwassen broer. Als we het tegenwoordig hebben over online marketing, dan bedoelen we vooral marketing waarbij bedrijven geld betalen om online zichtbaar te worden. Online marketing is synoniem voor online advertising. 

Digital, content, social, e-mail en online marketing?

Online marketing is volwassen geworden. Losse disciplines zoals online marketing, social marketing,
e-mailmarketing en content marketing worden in veel bedrijven aangestuurd door verschillende teams. Simpel gezegd zit het zo:

 • Digital marketing = online marketing + content marketing
 • Online marketing = SEA, affliates, aisplay advertising en social advertising
 • Content marketing = SEO, blogs, gastblogs en social posts

E-mailmarketing en website optimalisatie

E-mailmarketing is een buitenbeentje. E-mailmarketing is niet specifiek in te delen bij online marketing of content marketing. Het is een beetje van beide. Hetzelfde geldt voor website-optimalisatie. Dit valt meer onder de discipline User Experience (UX) / User Interface (UI). User-experience valt onder online marketing, content marketing én onder webdesign.

bannerfoto_olaf_geysendorpher

Proven Context helpt bedrijven met

 • Tekstschrijven
 • Zoekmachine Optimalisatie
 • Content Marketing
 • Marketingcommunicatie
 • E-mailmarketing
NEEM CONTACT OP

Online marketing als online advertising

Online marketeers worden in verband gebracht met advertising. Online marketeers zijn sterk data- en target-gedreven. Er wordt van ze verwacht dat ze een bepaald budget besteden aan Adwords, Google Shopping, Display Network, Social Ads en affiliate marketing. Online marketeers werken met geld en targets. Content marketeers werken met tijd en tekst.

Online marketeer nodig? 

Proven Context is specialist in SEO en content marketing, tekstschrijven en marketingcommunicatie. Online marketing, en daarmee online advertising, is een verwante discipline waar je échte specialisten voor nodig hebt. Ook deze expertise heeft Proven Context in huis.

whitepaper seo content marketing_banner_proven_context

Whitepaper SEO Content Marketing

 • Hoger in Google
 • Over keywords en links
 • Over content en techniek
 • 100% begrijpelijk
 • 100% praktisch
DOWNLOAD GRATIS

Verwant aan online marketing

Online marketing omvat het advertising-gedeelte van digital marketing. Wil je jouw online aanwezigheid vergroten, dan is online marketing slechts één van de vele kanalen die je kunt inzetten. De andere kanalen en gerelateerde informatie vind je in onze SEO-WIKI. Alternatief lees je één van de volgende pagina's.

Online marketing in infographic

Deze infograpic toont je wat online marketing is, als onderdeel van digital marketing en als tegenhanger van content marketing.

Digital_Marketing_versus_Traditional_Marketing_Proven_Context
Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.