Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Longtail

Longtail is onderdeel van je SEO strategie. Via longtail zoekwoorden richt je je op niche-zoekwoorden. Lees alles over longtail en shorttail zoekwoorden.

Wat zijn longtail zoekwoorden?

Longtail staat letterlijk voor 'lange staart'. Met die lange staart wordt een lange URL bedoeld. Longtail gaat primair over de zoekwoorden binnen jouw content marketing strategie. Longtail zoekwoorden zijn gericht op mensen die zoeken naar verbreding of verdieping. In de customer journey zitten deze mensen vaak niet meer in de oriëntatiefase, omdat ze al precies weten waar ze naar opzoek zijn. 

Voorbeeld longtail zoekwoorden

Stel: je hebt een website in bloembollen en plantenzaden. Bij deze producten horen dure shorttail-zoekwoorden zoals "zaden bramenstruik" of "bollen krokus kopen". Met die woorden kan snel omzet worden behaald. Via een longtail-strategie richt je je juist op de minder populaire zoektermen als "plantenvoeding hoe vaak", "verschil bramensoorten" of "druiven snoeien". Deze bezoekers leveren niet direct geld op, maar zijn goed voor je Google Ranking (SERP).

whitepaper seo content marketing_banner_proven_context

Whitepaper SEO Content Marketing

  • Hoger in Google
  • Over keywords en links
  • Over content en techniek
  • 100% begrijpelijk
  • 100% praktisch
DOWNLOAD GRATIS

Wat kun je met longtail zoekwoorden?

Richt jij je op longtail zoekwoorden, dan heb je een goed kans om mooie Google-posities te realiseren. Tegelijkertijd is het aantal mensen dat een longtail-zoekopdracht doet, beperkt. Longtail vergt een goede strategie, tijd en aandacht. Maar het biedt goede vooruitzichten. Wil je advies over je SEO- of zoekwoord-strategie? Of wil je een longtail-strategie opzetten? Neem contact op

Waarom is longtail belangrijk?

Je wilt dat jouw website hoog scoort op de meest populairste zoekwoorden in Google. Maar dat kost tijd, energie en vooral veel geld. Winnen van de concurrentie is vaak lastig. Door je te richten op longtail zoekwoorden, kun je jezelf tóch vindbaar maken. Dat levert bezoekers op. Die bezoekers zijn vervolgens weer goed voor jouw domein autoriteit. En die domein autoriteit heb je uiteindelijk nodig om ook op shorttail zoekwoorden te scoren in Google.

bannerfoto_olaf_geysendorpher

Proven Context helpt bedrijven met

  • Tekstschrijven
  • Zoekmachine Optimalisatie
  • Content Marketing
  • Marketingcommunicatie
  • E-mailmarketing
NEEM CONTACT OP

Versla de concurrentie via longtail zoekwoorden

Een longtail-strategie opzetten kost tijd en aandacht. Het selecteren van de zoekwoorden in de zoekwoordplanner en andere zoekwoordtools is een zorgvuldige klus. En misschien moet je een tekstschrijver inhuren voor de content. Hierdoor leggen veel concurrenten longtail naast zich neer. Maar aan longtail kun je op de lange termijn juist veel hebben. Meer advies hierover? Neem contact op

Verwant aan longtail zoekwoorden

Longtail is onderdeel van je SEO Content Marketing Strategie. Een handleiding hierover vind je in de Whitepaper SEO Content Marketing. Deze kun je gratis downloaden. Daarnaast enkele begrippen die verwant zijn aan Longtail.


Longtail is onderdeel van onze uitgebreide SEO Wiki. Hier lees je alles over SEO, online marketing en content marketing. Vond je dit verhaal over longtail zoekwoorden verfrissend? Deel het gerust met anderen :-)

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.