Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

KPI - KPI'S

Met de juiste KPI's creëer je draagvlak voor je content marketing strategie. Welke KPI's gebruik je binnen content marketing? Lees er alles over.

Wat zijn KPI's?

KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicator. Via KPI's kun je het functioneren van jouw organisatie beoordelen. Omzet is bijvoobeeld een KPI. Maar ook klanttevredenheid of de snelheid van leveringen zijn KPI's. In dit onderdeel van de SEO-WIKI zoomen we specifiek in op voordelen van het gebruik van KPI's bij content marketing.

Waarom zijn KPI's belangrijk?

Via een KPI of meerdere KPI's houd je als organisatie zicht de op belangrijkste cijfers. Méér omzet lijkt bijvoorbeeld goed. Maar niet als dit ten koste gaat van de klanttevredenheid. En KPI's hebben nog een ander doel. KPI's zorgen voor intern draagvlak bij lange-termijn projecten. Zoals bij content marketing. 

KPI's en draagvlak

Content marketing is een lange-termijn investering. Gevonden worden in Google (SEO) kost bijvoorbeeld veel meer tijd en aandacht dan adverteren in Google (SEA). Bij SEA kun je op dagbasis de resultaten rapporteren. Bij SEO niet. Initiatieven rondom SEO lopen daarom regelmatig stuk. De juiste KPI's helpen je om draagvlak te creëren.

Welke KPI of KPI's gelden bij content marketing?

De KPI's bij content marketing zijn niet in beton gegoten. Onderstaande KPI-opsomming geeft een richting. Scherp ze aan voor de juiste toon binnen jouw organisatie. 

 • … % meer bezoekers op de website
 • € … minder uitgeven aan SEA
 • …% extra omzet via organische resultaten in Google
 • SERP-positie … benutten, op specifieke keywords … en …
 • De bezoekduur van de website verhogen met … seconden
 • De bounce-ratio op je website verlagen naar …. %
 • Het totaal aantal conversies verhogen tot / met …
 • De CTR naar de conversie-funnel verhogen tot … %

Breng verandering via een KPI

Uit het B2B Marketing Trendrapport van Spotler blijkt dat 86% van de bedrijven aan de slag wil met content marketing. Toch starten veel bedrijven er niet mee. Vaak komt dit door de interne vraag naar snelle resultaten. Content marketing is niet snel. Via de juiste KPI kun je jouw achterban toch enthousiasmeren en stel je binnen mum van tijd een content marketing strategie op.

Tekstschrijver_Copywriter_SEO_Content_Proven_Context

Proven Context adviseert over KPI's binnen Content Marketing

 • Vaststellen Relevante KPI's
 • Opstellen Content Strategie
 • Uitvoeren Content Strategie
 • Meten en bijstellen KPI's
Neem contact op

Verwant aan KPI

Ben je bezig met KPI's? Lees dan de Whitepaper SEO Content Marketing. Deze whitepaper kun je gratis downloaden. Lees alternatief één van de onderstaande aan KPI-verwant begrippen.


KPI's bij content marketing zijn onderdeel van onze uitgebreide SEO WIKI. In SEO Wiki leer je alles over SEO, online marketing en content marketing. Vond je dit verhaal over KPI's verfrissend? Deel het dan gerust :-)

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.