Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Wat is conversie? - SEO WIKI

Een betere conversie is hét doel van online en content marketeers. Maar wat is conversie precies? Lees alles over conversie, micro-conversie en KPI's.

Wat is conversie?

Conversie associëren we met verkoop. 'Meer conversie' lijkt een primair doel geworden binnen online marketing en digital marketing. Letterlijk betekent conversie "omwisseling". Die vertaling van conversie is eigenlijk veel beter. Conversie is namelijk veel meer dan alleen maar online verkoop.

Conversies en KPI'S

Wie kijkt naar conversie, kijkt naar KPI's. Op de KPI-pagina van deze SEO Wiki vertellen we hier alles over. In een notendop: KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicator. Via KPI's kun je doormeten of jouw organisatie het wél of niet goed doet op criteria als omzet, klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid of snelheid van klachtafhandelingen. Online conversie is ook een KPI. 

Definieer je conversie

Een sale of verkoop is de meest voorkomende vorm van conversie. Maar ook een download van een whitepaper, een commerciële lead of het bezoek van een specifieke pagina op je website zijn conversies. Hoe beter jij definieert wat conversie is, hoe beter jij je marketingbudget kunt bepalen. Dit laatste is van belang als digitale marketing en traditionele marketing strijden om budget in een marketingcommunicatie-strategie.

Micro-conversies

Conversies zijn einddoelen. Met conversies kun je indruk kunt maken op je stakeholders. Om conversies te verbeteren, kijk je vooral naar van micro-conversies. Micro-conversie zijn stapjes in een conversie-proces. In elk van die stapjes kunnen je dingen goed of fout doen. Door je conversieproces in stukken te verdelen, krijg je beter inzicht in de stappen waar verbetering nodig is. Big data helpt je daarbij.

Voorbeelden van micro-conversies

  • Bezoek aan je website
  • Bezoek van een campagne-pagina
  • Bezoek aan stap 1 van de verkoopfunnel
  • Bezoek van de pricing-pagina
  • Bezoek aan de check-out bij de verkoopfunnel
  • Bezoek van de bedankt-pagina 

Versla de concurrentie met conversie

Een conversie realiseren, is zoals gezegd slechts een einddoel. Je concurrentie verslaan met conversie betekent eigenlijk: het beter doen dan je concurrent. Meer verkopen, meer e-mailadressen verzamelen of meer bezoeken aan je website realiseren. Slechts door inzicht in te krijgen in conversies (en dus eigenlijk je micro-conversies) kun je beter presteren dan je concurrent. 

Verwant aan conversie

Conversie is het einddoel. Conversie blijft hetgeen waar stakeholders kritisch naar kijken. Conversie optimaliseren is daarom een speerpunt in de werkwijze van Proven Context. Meer leren over conversie en gerelateerde onderwerpen? Bekijk dan ook onderstaande pagina’s uit onze SEO-WIKI.

SEO WIKI


'Wat is conversie' maakt onderdeel uit van de SEO WIKI. In deze SEO Wiki leer je meer over marketingcommunicatie, SEO en content. Vond je dit verhaal over conversie interessant? Deel het dan via social media.

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.