Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Wat is content marketing?

Content marketing gaat in op SEO, blogs, links, social en e-mail. We leggen uit wat content marketing is en hoe je specialist in content kunt worden.

Content v.s. content marketing

Voor we in kunnen gaat op content marketing is, moeten we eerst helder hebben wat content precies is. Een brede omschrijving van content is: alles wat we plaatsen op internet en wat zichtbaar is voor bezoekers. Een meer praktische omschrijving van content is: tekst, bullet-lijsten, afbeeldingen, infographics, video’s en streamers. Tekst is daarbij veruit de belangrijkste. En video de sterkst groeiende. 

Wat is content marketing?

Via content marketing maak je jouw website vindbaar in zoekmachines. Specifieke doelstellingen van content marketing kun je uitdrukken in KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren). Daarbij geldt: welke KPI je uiteindelijk ook kiest, alles is terug te voeren naar de wens om als organisatie te kunnen groeien. Met aandacht voor je klant. “Klanten tevreden stellen en ook een beetje winst maken”, zoals Coolblue-baas Pieter Zwart het zou zeggen.

Het verschil tussen SEO en content marketing

SEO (Zoekmachine Optimalisatie) en content marketing worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn ze niet hetzelfde. SEO is slechts één aspect van content marketing. SEO richt zich voornamelijk op het verbeteren van de website-positie in zoekmachines zoals Google. Een content marketing strategie richt zich daarnaast óók op het het verbeteren van autoriteit, imago en conversie via andere kanalen dan zoekmachines. 

whitepaper seo content marketing_banner_proven_context

Whitepaper SEO Content Marketing

 • Hoger in Google
 • Over keywords en links
 • Over content en techniek
 • 100% begrijpelijk
 • 100% praktisch
DOWNLOAD GRATIS

Content marketing versus online marketing

Voor veel mensen is content marketing onderdeel van online marketing. Maar eigenlijk zijn het 'broers' van elkaar. Met digital marketing als gemeenschappelijke 'moeder'. De twee belangrijkste verschillen tussen online marketing en content marketing komen tot uitdrukking in de investering. 

 • Geld is de belangrijkste bron van online marketing. Met dat geld worden views en clicks ingekocht. Vrij kort na de investering wordt het resultaat van online marketing zichtbaar. 

 • Tijd is de belangrijkste bron van content marketing. Met die tijd wordt content gemaakt en gedeeld. Pas na enkele maanden is het effect van content marketing zichtbaar. 

Hoe word je content marketing specialist?

Wie expert of specialist wil worden in content marketing, moet zowel specialistische als strategische kennis en kunde bezitten. Zo moet je technisch de diepte in. Maar je moet ook snappen hoe content marketing zich verhoudt tot andere communicatie-kanalen. Een startpunt op het gebied van SEO is de Whitepaper SEO Content Marketing die je gratis kunt downloaden. 

 1. Je moet specialistische en technische kennis hebben op het gebied van websites, internet, SEO en linkbuilding.

 2. Je moet strategische kennis hebben van marketingcommunciatie in de breedte, inclusief bijv. traditionele marketing, digital marketing, online marketing en e-mailmarketing.
bannerfoto_olaf_geysendorpher

Proven Context helpt bedrijven met

 • Tekstschrijven
 • Zoekmachine Optimalisatie
 • Content Marketing
 • Marketingcommunicatie
 • E-mailmarketing
NEEM CONTACT OP

Versla de concurrentie via content marketing

Content marketing biedt je ongelofelijk veel kansen. Door virals te creëren via engaging content. Door je bij SEO te richten op longtail-zoekwoorden. Door bezoekers een heldere websitestructuur te bieden en door te werken aan linkbuilding. Let op: doe niet alles tegelijkertijd. Content marketing is een proces waarin je beetje bij beetje verder komt. Hulp nodig? Neem contact op

Verwant aan content marketing

Ben of ga je bezig met content marketing, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 á 2 x per maand actuele trends en adviezen in SEO en content marketing. Verder kun je deze blogs en vlogs over content marketing bekijken. Of je klikt door naar één van de gerelateerde begrippen. 


"Content marketing is onderdeel van onze uitgebreide SEO WIKI. In deze SEO Wiki leer je alles over SEO, online marketing en content marketing.

Infographic Digital en Content Marketing

Deze infograpic toont hoe Content Marketing zich verhoudt tot Traditionele Marketing, Online Marketing en Digital Marketing.

Digital_Marketing_versus_Traditional_Marketing_Proven_Context
Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.