Project Wegwijs.nl - Proven Context

90.000 extra bezoekers p.m voor Wegwijs

Via een slimme contentstrategie realiseerde Proven Context voor Wegwijs.nl een stijging van 30.000 naar 120.000 bezoekers per maand.

Wie is Wegwijs?

Wegwijs is een financieel consumentenplatform waarop mensen informatie, advies en tips krijgen over hun persoonlijke financiën. Wegwijs is onafhankelijk en niet verbonden aan een bank of verzekeraar. Dat maakt de informatie betrouwbaar en aantrekkelijk.

Welke uitdaging lag er?

Het aantal bezoekers was al redelijk groot. Maar het zoekwoordpotentieel was ook groot. Er waren veel zoekwoorden waar mensen wél op zochten maar waarop Wegwijs niet inspeelde. Daardoor bleef het aantal bezoekers ver achter bij het potentieel.

Het aantal bezoekers op Wegwijs.nl bleef ver achter bij het potentieel.

Wat deden wij?

Proven Context zette een uitgebreide contentstrategie op, gebaseerd op een omvangrijk zoekwoordonderzoek. De strategie bestond uit het creëren van relevante SEO-content, het genereren van links via PR-acties en het optimaliseren van de bezoekduur. Steeds opnieuw werd doorgemeten wat wél en wat niet werkte in de strategie. Wat niet werkte, werd stopgezet. Successen werden juist verder benut.

Welke resultaten boekten we?

Proven Context behaalde voor Wegwijs.nl een resultaat van 85.000 extra bezoekers per maand. En bovendien werd veel kennis vergaard over welke content wél en niet succesvol was. Met die kennis worden ook andere organisaties verder geholpen.

Eva Dalebout - Proven Context

Eva is senior content marketeer bij Proven Context.

“Mijn opleidingen hbo Journalistiek en master Bedrijfscommunicatie vormen een sterke basis voor mijn werk. Door die basis en vele jaren schrijfervaring maak ik van interviews, productteksten en SEO-teksten een goed leesbaar en levendig verhaal.”

Bekijk ons volledige team >

Krachtige SEO-content nodig?

Bij Wegwijs.nl realiseerden we 300% groei. Wat kunnen we voor jou betekenen? Vul je gegevens in of op bel ons via 085 - 1301818.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.