Opleidingsteksten voor HZ University of Applied Sciences

Voor HZ University of Applied Sciences herschrijven we abstracte opleidingsteksten naar pakkende, concrete en enthousiasmerende teksten.

Klant

HZ University of Applied Sciences (HZ) is dé hogeschool in Zeeland. In 2022 is de HZ uitgeroepen tot 3e beste middelgrote hogeschool van Nederland door de Keuzegids.

Uitdaging

Studenten kunnen 69 verschillende opleidingen volgen, zowel voltijds als deeltijds. De opleidingsteksten op de website moeten studenten informeren én enthousiasmeren om aan de HZ te gaan studeren. De opleidingsteksten worden intern geschreven, vaak door docenten. Het gevolg is dat de teksten vol staan met jargon en daardoor enorm abstract zijn. Aan Proven Context de taak om deze teksten te herschrijven.

Oplossing

Proven Context interviewt vakdocenten en maakt abstracte informatie concreet. We zoeken naar pakkende voorbeelden om de teksten meer ‘swung’ te geven.

  • Voorbeeld originele tekst 
    In deze eenjarige master werk je samen met docenten en onderzoekers uit het HZ Applied Research Centre Vitality en met professionals uit de beroepspraktijk in living labs aan duurzame en kansrijke oplossingen voor lokale, actuele vraagstukken.
  • Voorbeeld herschreven tekst
    Tijdens de masteropleiding doe je veel praktijkervaring op. Samen met docenten en onderzoekers uit het HZ Applied Research Centre Vitality voer je onderzoek uit. Je analyseert complexe problemen, inventariseert haalbare oplossingen en bestudeert, in de praktijk, hoe en wanneer oplossingen een duurzaam positief effect kunnen hebben.

De tekstschrijvers van Proven Context beschikken over een erg belangrijke kwaliteit: doorvragen. Wat wil je bereiken met de tekst, wat wil je vertellen? Heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen.

Anne Reijniers, HZ University of Applied Sciences

Jouw lezers enthousiasmeren?

Wij schrijvende prikkelende, overtuigende teksten. Neem contact op. We gaan graag voor je aan de slag.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.