Docent Direct - Project Proven Context

Nieuwe website + actieve LinkedIn-community voor Docent Direct

Docent Direct is een recruitment- en detacheringsbureau in een zeer competitieve markt. Proven Context zette een unieke strategie op voor meer zichtbaarheid en klantenbinding via een eigen LinkedIn-community. Ook zette Proven Context de nieuwe website op voor Docent Direct.

Docent Direct

Docent Direct is een recruitment- en detacheringsbureau voor docenten in het voortgezet onderwijs. Service en een goede relatie met de aangesloten docenten staan bij Docent Direct op nummer één.

De uitdaging

Recruitment is een markt met veel concurrenten. Dat geldt ook voor het werven van docenten in het voortgezet onderwijs. Google Ads-kliktarieven zijn hoog. Bovendien heeft recruitment een negatief imago door de hoge tarieven en soms agressieve wervingsmethodes door bureaus. Docent Direct heeft juist een sympathieke aanpak en wilde voor die aanpak meer aandacht.

Docent Direct heeft een sympathieke recruitment-aanpak en wilde voor die aanpak meer aandacht.

Onze oplossing

Proven Context deed onderzoek naar de markt en adviseerde op basis hiervan een alternatieve methode om zichtbaar te worden: via een eigen LinkedIn-community waarin Docent Direct thema’s in het voortgezet onderwijs op een positieve manier ter sprake brengt. Ook carrière is één van die thema’s. Op die manier kan de dienstverlening van Docent Direct op een laagdrempelige manier bij docenten geïntroduceerd worden.

Naast de activiteiten voor de community schreef Proven Context veel blogs en meerdere whitepapers voor Docent Direct. Ook werd een compleet nieuwe website ontwikkeld.

De resultaten

Het opbouwen van de levendige community in LinkedIn kostte enkele maanden tijd. De engagement van deelnemers groeide; docenten wilden steeds vaker zélf een bijdrage leveren aan de community. Docent Direct werd hierdoor een recruiter met een sympathiek imago. Via de community steeg ook het aantal bezoekers op de website aanzienlijk.

Eva Dalebout - Proven Context

“Mijn opleidingen hbo Journalistiek en master Bedrijfscommunicatie vormen een sterke basis voor mijn werk. Voor Docent Direct schrijf ik veel blogs en speel ik een actieve rol in de community. Een mooie en uitdagende opdracht.”

Bekijk ons volledige team >

Nieuwe website? LInkedIn Marketing?

Een LInkedIn Community is geen marketinginstrument waar je direct aan denkt. Wij denken op een andere manier mee. Kennismaken? Vul je gegevens in of bel ons via 085 - 1301818.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.