Nieuwe website + actieve LinkedIn-community

Docent Direct is een recruitment- en detacheringsbureau in een zeer competitieve markt. Proven Context zette een unieke strategie op voor meer zichtbaarheid en klantenbinding via een eigen LinkedIn-community. Ook zette Proven Context de nieuwe website op voor Docent Direct.

Docent Direct is een arbeidsbemiddelaar voor scholen en docenten in het voortgezet onderwijs. Service en een goede relatie met de aangesloten docenten staan op nummer één.

Klantcase Docent Direct en Proven Context.

Uitdaging

Recruitment is een markt met veel concurrenten. Dat geldt ook voor het werven van docenten in het voortgezet onderwijs. Google Ads-kliktarieven zijn hoog. Bovendien heeft recruitment een negatief imago door de hoge tarieven en soms agressieve wervingsmethodes door bureaus. Docent Direct heeft juist een sympathieke aanpak en wilde voor die aanpak meer aandacht.

Oplossing

  1. Eigen LinkedIn-community
    Op basis van een marktonderzoek adviseerden we een alternatieve methode om zichtbaar te worden: een eigen LinkedIn-community. Hierin brengt Docent Direct thema’s in het voortgezet onderwijs positief ter sprake. Ook carrière is één van die thema’s. Zo kan de dienstverlening op een laagdrempelige manier bij docenten geïntroduceerd worden.
  2. Interessante content
    Naast de activiteiten voor de community schreef Proven Context veel blogs en meerdere whitepapers voor Docent Direct.
  3. Nieuwe website
    Ook werd een compleet nieuwe website ontwikkeld.

Het opbouwen van de levendige community in LinkedIn kostte enkele maanden tijd. De engagement van deelnemers groeide; docenten wilden steeds vaker zélf een bijdrage leveren aan de community. Docent Direct werd hierdoor een recruiter met een sympathiek imago. Via de community steeg ook het aantal bezoekers op de website aanzienlijk.

Conversiegericht

Voor commerciële partijen denken we vanuit conversie. Onze acties en campagnes leveren kliks, verkoop en klanten op.

Datagedreven

Wij denken en werken vanuit data. Campagnes en acties meten we door. Zo verbeteren we.

Overtuigend

Onze content heeft een doel: de lezer of doelgroep overtuigen.

Onder de aandacht komen bij jouw doelgroep? Schakel ons in.