Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Case Campagneplanning bij Nationale-Nederlanden

Via Google Trends optimaliseerde Proven Context de planning van marketingcampagnes

Nationale-Nederlanden lanceert gedurende het jaar meerdere marketingcommunicatie-campagnes. Proven Context optimaliseerde de planning van deze campagnes via Google Trends.

Campagneplanning Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden voert marketingcampagnes voor haar verzekeringsproducten: de autoverzekering, reisverzekering, etc... De planning van die campagnes is elk jaar min of meer vergelijkbaar. De planning van die campagnes was echter niet optimaal.

Google Trends voor campagnes

In Google Trends maakte Proven Context een analyse van het zoekgedrag naar verzekeringsproducten. Hierbij werden alle relevante keywords geanalyseerd binnen een specifieke productcategorie. Proven Context hield hierbij rekening met de consumentenbehoeften in de verschillende stappen van de marketingfunnel (awareness, capture, conversion, loyalty, advocacy).

Campagneplanning aangepast

Op basis van de resultaten ontstond een nieuwe jaarplanning voor vrijwel alle productgerelateerde marketingcampanges. Hierbij verschoof de planning van campagnes enkele weken tot zelfs maanden.

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

De juiste tekstschrijvers, een ijzersterke marketingcampage of een hogere Google-positie? Neem contact met ons op. Bel 085 - 1301818 of gebruik het formulier.