Alles over KPI - KPI'S

Met de juiste KPI's creëer je draagvlak voor je content marketing strategie. Welke KPI's gebruik je binnen content marketing? Lees er alles over.

Jouw bedrijf moet bekend worden. Of je wilt jouw nieuwe product onder de aandacht brengen. Welke uitdaging er ook ligt, Proven Context helpt je verder met marketingadvies.

Wat zijn KPI’s?

KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicator. Via KPI’s kun je het functioneren van jouw organisatie beoordelen. Omzet is bijvoorbeeld een KPI. Maar ook klanttevredenheid of de snelheid van leveringen zijn KPI’s. We zoomen specifiek in op de voordelen van het gebruik van KPI’s bij content marketing.

Waarom zijn KPI’s belangrijk?

Via een KPI of meerdere KPI’s houd je als organisatie zicht de op belangrijkste cijfers. Méér omzet lijkt bijvoorbeeld goed. Maar niet als dit ten koste gaat van de klanttevredenheid. En KPI’s hebben nog een ander doel. KPI’s zorgen voor intern draagvlak bij lange-termijn projecten. Zoals bij content marketing.

KPI’s en draagvlak

Content marketing is een lange-termijn investering. Gevonden worden in Google (SEO) kost bijvoorbeeld veel meer tijd en aandacht dan adverteren in Google (SEA). Bij SEA kun je op dagbasis de resultaten rapporteren. Bij SEO niet. Initiatieven rondom SEO lopen daarom regelmatig stuk. De juiste KPI’s helpen je om draagvlak te creëren.

Welke KPI of KPI’s gelden bij content marketing?

De KPI’s bij content marketing zijn niet in beton gegoten. Onderstaande KPI-opsomming geeft een richting. Scherp ze aan voor de juiste toon binnen jouw organisatie.

  • … % meer bezoekers op de website
  • € … minder uitgeven aan SEA
  • …% extra omzet via organische resultaten in Google
  • SERP-positie … benutten, op specifieke keywords … en …
  • De bezoekduur van de website verhogen met … seconden
  • De bounce-ratio op je website verlagen naar …. %
  • Het totaal aantal conversies verhogen tot / met …
  • De CTR naar de conversie-funnel verhogen tot … %

Breng verandering via een KPI

Uit het B2B Marketing Trendrapport van Spotler blijkt dat 86% van de bedrijven aan de slag wil met content marketing. Toch starten veel bedrijven er niet mee. Vaak komt dit door de interne vraag naar snelle resultaten. Content marketing is niet snel. Via de juiste KPI kun je jouw achterban toch enthousiasmeren en stel je binnen mum van tijd een content marketing strategie op.

Verwant aan KPI

Het onderwerp KPI is onderdeel van onze uitgebreide Marketing-WIKI. Geïnteresseerd in soortgelijke onderwerpen? Lees dan de volgende Wiki’s.


KPI’s bij content marketing zijn onderdeel van onze uitgebreide SEO WIKI. In SEO Wiki leer je alles over SEO, online marketing en content marketing. 

laptop-nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 7.800 ontvangers gingen je voor. Over Marketing, Teksten en Communicatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.