Alles over Domein autoriteit

Domein autoriteit zegt hoe invloedrijk jouw website is. Anders gezegd is het een cijfer dat Google aan jouw website geeft. Lees meer over domein autoriteit.

Hoger komen in Google? Je Page Rank verbeteren door je met de 4 tips van Proven Context.

Wat is domein autoriteit?

Hoe scoort jouw website in zoekmachines als Google op een schaal van 1 tot 100? Dat is wat er onder domein autoriteit wordt verstaan. Een hogere domein autoriteit komt normaal gesproken overeen met een hogere positie in Google.

Wat heb je aan domein autoriteit?

Domain autoriteit is belangrijk. Daarvoor zijn twee redenen aan te wijzen.

  • Je moet domein autoriteit hebben om een hoge SERP te behalen (Search Engine Ranking Position). Een hoge Google-Ranking dus.
  • De domein autoriteit van ándere websites helpt ook jouw website aan status. Domein autoriteit en linkbuilding zijn dus sterk aan elkaar verwant. Ze helpen elkaar als het ware.

Hoe krijg je domein autoriteit?

Autoriteit voor jouw domein of website krijg je door relevant te zijn voor gebruikers of bezoekers van jouw website. Die relevantie kun je op verschillende manieren bereiken.

  • Maak relevante content
  • Bouw een sterke interne linkstructuur
  • Link naar relevante externe websites
  • Creëer social virals
  • Deel informatie, trends en onderzoek

Hoe kan ik mijn domein autoriteit meten?

De algoritmes van Google geven iedere website een waardering van 0 tot 100. Hoe hoog jouw website scoort, vertelt Google je niet precies. En ook over de grondslag van de waardering blijft Google vaag. Meer inzicht in jouw domein autoriteit krijg je dan ook via tools van andere partijen. En daarvan zijn er veel.

Dit artikel van Marketingfacts biedt je een uitgebreide vergelijking. Hieronder vind je een beknopt overzicht.

Versla de concurrentie in domein autoriteit

Je concurrenten verslaan op het gebied van autoriteit kost tijd. Domein autoriteit is niet ad-hoc te beïnvloeden. Ook niet met een intensieve Adwords-campagne. Domein autoriteit vereist een langjarige strategie op het gebied van content marketing, linkbuilding, content creatie en social campaigning. Heeft jouw domein al flink wat autoriteit? Dan kun je niet achteruit gaan zitten. Dat doet je concurrent namelijk ook niet. Blijf relevant. Continu.

Verwant aan domein autoriteit

Het verwerven van autoriteit voor jouw domein vergt een strategie waarbij ook gerelateerde onderwerpen als content en linkbuilding een rol spelen. Bekijk daarom ook zeker onderstaande pagina’s uit onze Marketing-WIKI, verwant aan domein autoriteit.

laptop-nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 7.800 ontvangers gingen je voor. Over Marketing, Teksten en Communicatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.