Digital marketing

Digitale of digital marketing gaat over online én content marketing. Dit zijn de kansen van digital marketing binnen je website, social media en e-mail.

Wat is digital marketing?

Digital marketing is een samenvoeging van de begrippen online marketing en content marketing. Ook e-mailmarketing en social marketing zijn onderdeel van digitale marketing. De term digital marketing geeft minder verwarring dan online– of content marketing. Die twee begrippen worden vaak door elkaar gehaald.

Proven Context Icon 150 -164

Wat valt er onder digital marketing?

Digital marketing is een verzamelnaam. Van online marketing en content marketing. Maar veel specifieker valt al het onderstaande onder digitale marketing.

Verschil digital marketing en traditionele marketing

Digitale marketing is de tegenhanger van traditionele marketing. Zo blijkt ook uit de infographic onderaan deze pagina. Er is veel overlap tussen beide marketingvormen. Een aantal voorbeelden.

  • Engaging content is nodig voor een viral (digital) maar ook voor een PR-campagne (traditioneel)
  • Bol.com en Coolblue zijn groot geworden in digital marketing. Maar ook zij gebruiken ATL-kanalen (onder meer televisie en radio)
  • E-mailingcampagnes (digital) en postmailingcampagnes (traditioneel) gaan meestal hand in hand
  • Online webinars zijn in principe hetzelfde als traditionele presentaties

Digitale marketing strategie

Digitale marketing is onderdeel van je marketingcommunicatiestrategie. Jouw marketingdoelen of KPI’s staan centraal bij je communicatiestrategie. Digital marketing, content marketing, online marketing of e-mailmarketing zijn slechts kanalen of middelen die je kunt inzetten om jouw doelen te bereiken. Alles over het opzetten van een marketingcommunicatiestrategie hebben Floor, Van Raaij en Bouwman beschreven in hun boek Marketingcommunicatiestrategie.

Versla de concurrentie

“De concurrentie verslaan met digital marketing” betekent net zo veel als ‘de concurrentie verslaan met marketing’. Het zegt niet zoveel dus. Tenminste, voor organisaties die nu al online actief zijn. Kijken we naar traditionele, vaak MKB-bedrijven, zoals een lokale kapper, een speeltuin of een restaurant, dan biedt digitale marketing vaak nog heel veel onbenutte kansen.

Verwant aan digital marketing

Vind je digital marketing interessant en relevant, neem dan eens de tijd om onze gehele Marketing-WIKI door te nemen. Vrijwel alle begrippen zijn te herleiden naar digital marketing.

Infographic digital- versus traditionele marketing

Onze infograpic toont je overzichtelijk de verschillen tussen traditionele marketing en digital marketing.

Val op tussen de concurrentie.

We hebben 15 jaar ervaring. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Leuk artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief over Tekst en Communicatie. 1.640 ontvangers gingen je voor.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.