Conversie

Een betere conversie is hét doel van online en content marketeers. Maar wat is conversie precies? Lees alles over conversie, micro-conversie en KPI's.

Wat is conversie?

Conversie associëren we met verkoop. ‘Meer conversie’ lijkt een primair doel geworden binnen online marketing en digital marketing. Letterlijk betekent conversie “omwisseling”. Die vertaling van conversie is eigenlijk veel beter. Conversie is namelijk veel meer dan alleen maar online verkoop.

Conversies en KPI’S

Wie kijkt naar conversie, kijkt naar KPI’s. Op de KPI-pagina van onze Marketing-WIKI vertellen we hier alles over. In een notendop: KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicator. Via KPI’s kun je doormeten of jouw organisatie het wél of niet goed doet op criteria als omzet, klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid of snelheid van klachtafhandelingen. Online conversie is ook een KPI.

Definieer je conversie

Een sale of verkoop is de meest voorkomende vorm van conversie. Maar ook een download van een whitepaper, een commerciële lead of het bezoek van een specifieke pagina op je website zijn conversies. Hoe beter jij definieert wat conversie is, hoe beter jij je marketingbudget kunt bepalen. Dit laatste is van belang als digitale marketing en traditionele marketing strijden om budget in een marketingcommunicatie-strategie.

Een sale of verkoop is de meest voorkomende vorm van conversie.

Micro-conversies

Conversies zijn einddoelen. Met conversies kun je indruk kunt maken op je stakeholders. Om conversies te verbeteren, kijk je vooral naar van micro-conversies. Micro-conversie zijn stapjes in een conversie-proces. In elk van die stapjes kunnen je dingen goed of fout doen. Door je conversieproces in stukken te verdelen, krijg je beter inzicht in de stappen waar verbetering nodig is. Big data helpt je daarbij.

Voorbeelden van micro-conversies

  • Bezoek aan je website
  • Bezoek van een campagne-pagina
  • Bezoek aan stap 1 van de verkoopfunnel
  • Bezoek van de pricing-pagina
  • Bezoek aan de check-out bij de verkoopfunnel
  • Bezoek van de bedankt-pagina

Versla de concurrentie met conversie

Een conversie realiseren, is zoals gezegd slechts een einddoel. Je concurrentie verslaan met conversie betekent eigenlijk: het beter doen dan je concurrent. Meer verkopen, meer e-mailadressen verzamelen of meer bezoeken aan je website realiseren. Slechts door inzicht in te krijgen in conversies (en dus eigenlijk je micro-conversies) kun je beter presteren dan je concurrent.

Verwant aan conversie

Conversie is het einddoel. Conversie blijft hetgeen waar stakeholders kritisch naar kijken. Conversie optimaliseren is daarom een speerpunt in de werkwijze van Proven Context. Meer leren over conversie en gerelateerde onderwerpen? Bekijk dan ook onderstaande pagina’s uit onze Marketing-WIKI.

Meer klanten, clicks en sales?

We hebben 15 jaar ervaring. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Elke maand praktische tips in Communicatie en Copywriting? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.