Zoekwoorden-onderzoek: benut alle kansen

Meer bezoekers naar je website en meer geïnteresseerde klanten. We bereiken het via een uitgebreid zoekwoorden-onderzoek.

Jij weet wie jouw doelgroep is. Maar weet je ook waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is? Door middel van een uitgebreid zoekwoorden-onderzoek, ook wel keyword onderzoek genoemd, brengen wij in kaart waar jouw doelgroep naar op zoek is. Met die kennis kunnen wij of kun je zelf je website volledig optimaliseren. Zo bereik en overtuig je veel meer potentiële klanten.Icon zoekwoordonderzoek

Het resultaat van ons zoekwoorden onderzoek / keyword onderzoek

Met een zoekwoord onderzoek of keyword onderzoek zorgen we ervoor dat:

  • Je website perfect inspeelt op de interesses van je doelgroep.
  • Je meer bezoeken en website-kliks gaat krijgen.
  • Jouw website hoger in Google komt te staan.
  • De website relevant is én blijft voor jouw doelgroep.
Wij doen het onderzoek voor je

Via de Google-Zoekwoordplanner en meerdere SEO-tools zetten wij alle relevante zoekwoorden voor jouw organisatie op een rij. Zo creëren we de basis voor een perfecte klantgerichte website.

Zoekwoorden tool Proven Context

Jij hebt een website, maar scoort nog niet goed in Google. De zoekwoorden onderzoek tool van Proven Context helpt jou verder. De tool meet jouw Google ranking wekelijks door. Het resultaat van die Google positie check je in jouw persoonlijke dashboard of per e-mail.

Voorbeeld: zo zet je keywords strategisch in

Een voorbeeld. Je bent een handelaar in occasions. Op de pagina waar een overzicht staat van alle auto’s, verwerk je woorden als ‘occasion’, ‘tweedehands auto’, maar ook ‘auto garage’. Iemand zoekt op ‘auto garage’ en komt op de occasion-pagina terecht. Maar wat doet die bezoeker? Juist, die klikt weg. Een occasion was niet wat hij of zij zocht. Dat is niet goed voor de bezoeker, niet goed voor je website en niet goed voor je Google-positie.

Via zoekwoorden (keywords) zorgen we ervoor dat er een match is tussen een bezoeker en de pagina.

Via zoekwoorden (keywords) zorgen we ervoor dat er een perfecte match is tussen de bezoeker en jouw pagina. Vaak komt dat neer op het ontwikkelen van specifieke pagina’s. Dat is dan ook wat wij voor onze klanten doen. Zo vergroten we de kans dat bezoekers actie ondernemen. Zoals langskomen voor een occasion-proefrit.

Inspelen op het zoekgedrag van jouw doelgroep

Via een zoekwoord-onderzoek kunnen wij als contentbureau ook een strategie voor je opzetten. Periodiek schrijven we interessante en relevante blogs met relevante keywords als basis. Via deze blogs:

Voetzorg Lansingerland Project Proven Context

60% van de zoekwoorden in de top-3

Voetzorg Lansingerland is een lokale praktijk voor podotherapie en heeft de ambitie om uit te groeien tot groot-regionale partij. Proven Context deed een uitgebreid zoekwoordonderzoek en (her)schreef alle SEO-teksten. 60% van de zoekwoorden bereikten een top 3 plek in Google. Lees meer over dit succesvolle project >

Longtail zoekwoorden. Onderzoek loont!

Via een zoekwoordenonderzoek in Google kun je ook heel specifieke bezoekers naar jouw website leiden. Longtail-zoekwoorden zijn niche-keywords, bestaande uit meerdere woorden achter elkaar. Bijvoorbeeld ‘Zijn ongezouten cashewnoten gezond‘ en ‘Zijn noten gezond om af te vallen‘.

Misschien tikken niet zo veel mensen deze hele specifieke zoekwoorden in. Maar … deze mensen zijn wel héél gericht op zoek. Door gebruik te maken van longtail-zoekwoorden, vinden deze mensen dus precies waar ze naar op zoek zijn. Dit zorgt ervoor dat ze jouw product bestellen of jouw dienst afnemen.

Jij biedt precies datgene waar je klanten naar zochten. Zo kun je bezoekers aan je binden.

Waarom je een tekstbureau moet inschakelen

SEO-teksten die zijn geschreven door niet-tekstschrijvers zijn direct herkenbaar. Ze bevatten de juiste zoekwoorden maar bevatten veel stijlfouten, te weinig inhoud en zijn simpelweg saai en soms zelfs geheel onleesbaar. Ook wordt er technisch niet goed rekening gehouden met het gebruik van synoniemen, headertags, de meta-description en anchor-texts. Wij zijn een ervaren bureau en schrijven graag jouw SEO-teksten.

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Ons goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de pro actieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Verwant aan zoekwoordenonderzoek

Wij zijn een marketingcommunicatiebureau. Zoekwoordonderzoek is maar één van de diensten die we aanbieden. Wat we nog meer doen?

Neem contact op. Dan bekijken we de mogelijkheden. 👇🏻

Wij doen het onderzoek voor je

Laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.