Zoekmachine optimalisatie

Via zoekmachine optimalisatie kom je hoger in de zoekresultaten van Google. We maken jouw bedrijf online zichtbaar. Bekijk hoe we dat doen.

Voordelen zoekmachine optimalisatie

Door middel van zoekmachine optimalisatie realiseren we de volgende doelen.

 • Je bedrijf wordt beter vindbaar
 • De websitekwaliteit verbetert
 • Het aantal websitebezoekers groeit
 • Teksten zetten aan tot actie 
Met zoekmachine optimalisatie laten we jouw bedrijf online meer opvallen.

Welke optimalisaties doen we?

Wij zijn breed gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Hierdoor hoef jij maar één extern bureau in te schakelen om online zichtbaar te worden. De volgende diensten voeren we uit.

 • Content creatie
 • Zoekwoordoptimalisatie
 • Sitestructuur verbeteren
 • Linkbuilding optimalisatie
Met zoekmachine optimalisatie laten we jouw bedrijf online meer opvallen.

Zo hielpen we Beleggingspand Rotterdam

De website van Beleggingspand Rotterdam was verouderd. 95% van de bezoekers met een smartphone klikte direct weg op de site (bounce). Wij optimaliseerden een SEO-proof website.

Nog niet overtuigd?

Ga met ons in gesprek. We hebben ruim 12 jaar ervaring. Er zijn altijd mogelijkheden.

Wat onze
klanten zeggen.

Proven Context is een no-nonsens allround marketingbureau, met een slimme en snelle aanpak voor het bouwen van moderne websites. Niet bang voor extra hooi op de vork. Ook niet bang voor ambitieuze projecten. Het is een team van specialisten met alle expertises in huis die je in 2022 en in de toekomst nodig hebt.

Matthijs van den Broek, Marketingfacts.nl

De afstemming is prettig en afspraken worden nagekomen. Ook een erg belangrijke kwaliteit waarover de tekstschrijvers beschikken is: doorvragen. Wat wil je bereiken met de tekst, wat wil je vertellen? Heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Wij vinden het een professioneel tekstschrijfbureau.

Anne Reijniers, HZ University of Applied Sciences

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de marketing. We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten. We zien een grote verbetering in het aantal en de kwaliteit van de leads. Olaf en Eva zijn deskundig, altijd bereikbaar en denken goed mee.

Jelle Jonker, Nederlandse Juristen Groep

Proven Context is een goed bureau om mee samen te werken. Prettig contact, goed advies en vakkundigheid. Ze helpen ons met blogs en andere teksten en zijn voor ons nu al onmisbaar!

Janneke Brokking, Primaplan

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

We zochten de beste voor onze marketing en kozen voor Proven Context. Nu we een paar maanden verder zijn heeft TechniQ Energy o.a. een duidelijke nieuwe site, geoptimaliseerde offerte teksten en seo en sea worden gemonitord en geoptimaliseerd. TechniQ Energy beveelt Proven Context van harte aan!

Bram Wijne, TechniQ Energy

Slimme, meedenkende en proactieve tekst-goeroes. Hartstikke fijn samenwerken zo!

Arjan van Rooijen, ZorgkaartNederland

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Onze goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft aantal teksten voor ons geschreven en we zijn daar zeer tevreden over. Een bedrijf dat meer doet dan alleen schrijven. Ook geven ze tips over hoe je je pagina het beste kan indelen, opties voor afbeeldingen en nog meer. En dat alles na een zeer korte briefing. Hebben we weer teksten nodig kloppen we zeker weer aan.

Tom Boersma, Milieu Service Nederland

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de proactieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Hieronder vertellen we je meer over zoekmachine optimalisatie. Wat betekent het precies en hoe zetten wij als bureau zoekmachine optimalisatie in voor bedrijven?

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie gaat over het optimaliseren van jouw website zodat deze beter gevonden wordt in Google. We trekken geïnteresseerde websitebezoekers aan en vergroten de kans dat zij een product bestellen, contact opnemen of een dienst afnemen.

Welke optimalisaties voeren we uit?

 • Content creatie
  We verbeteren de content op jouw website. Zo wordt deze beter gevonden en stijgt de relevantie voor je doelgroep.
 • Zoekwoordoptimalisatie
  Door middel van een zoekwoordonderzoek in de zoekwoordplanner achterhalen we de interesses van je doelgroep. Op basis daarvan maken we content. Zo trek je relevante bezoekers naar je website.
 • Sitestructuur verbeteren
  Sommige websites zijn een doolhof dat bezoekers laat verdwalen. Wij maken een heldere sitestructuur.
 • Linkbuilding optimalisatie
  Inbound links, outbound links en interne links. Ze zijn belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website.

Dit heb je aan zoekmachine optimalisatie

Als bureau zorgen we ervoor dat de juiste mensen op jouw website terecht komen. Wat bedoelen we daar precies mee? We onderzoeken waarin jouw doelgroep is geïnteresseerd. Dit doen we door middel van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek.

Zoekwoorden clusteren

We clusteren belangrijke zoekwoorden op specifieke pagina’s. Zo zorgen we ervoor dat mensen die specifiek op zoek zijn naar jouw diensten of producten, op één van die pagina’s terechtkomen.

Voorbeeld
Wanneer je op een website-pagina printers aanbiedt, wil je dat deze pagina wordt bezocht door mensen die op zoek zijn naar printers. Via zoekwoorden (keywords) maak je de match tussen een bezoeker en de pagina. Je optimaliseert de kans dat bezoekers actie ondernemen. Zoals een printer bestellen.

Techniek en linkbuilding

Zoekmachine optimalisatie gaat ook over de sitestructuur, websitetechniek en linkbuilding.

 • We zorgen ervoor dat jouw website goed in elkaar zit.
 • We vermijden 404-pagina’s, doodlopende pagina’s en een onlogische pagina-indeling.
 • Websitebezoekers sturen we door naar relevante pagina’s zodat ze snel vinden waar ze naar op zoek zijn.

SEO ranking tool Proven Context

Met onze eigen SEO ranking tool heb je doorlopend inzicht in jouw Google positie. Op basis van de inzichten in je nieuwe Google positie kun je gericht actie ondernemen. Denk aan het verbeteren van jouw content.

Hogere Google Ranking

De website van de Nederlandse Juristen Groep was onvoldoende zichtbaar. Wij pakten het gehele marketingtraject op. Van zoekwoordonderzoek tot webontwikkeling.

Goed vindbare én leesbare SEO-teksten

Naast optimalisatie voor zoekmachines zijn wij een tekstbureau dat sterk is in het schrijven van SEO-teksten. We zorgen ervoor dat:

 • Jouw website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan.
 • Mensen je website ook écht gaan bezoeken.
 • Je website relevant en boeiend is voor je doelgroep.

We zorgen ervoor dat jouw website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan.

Alternatief: zichtbaar via SEA

Je kunt je website ook optimaliseren door middel van SEA. SEA of Zoekmachine Adverteren is de tegenhanger van SEO. SEA gaat over het promoten van een product, dienst of merk via betaalde advertenties in Google. Adverteren in Google Ads zorgt ervoor dat jij direct resultaat boekt. Als SEA-specialist zorgen we ervoor dat:

 • Jouw doelgroep wordt bereikt en op de juiste manier wordt aangesproken.
 • Advertenties op de juiste platformen getoond worden.
 • Het budget met het beste effect wordt gebruikt per advertentie of campagne.

Verwant aan zoekmachine optimalisatie

Je bent op zoek naar een zoekmachine marketing bureau. Om online op te vallen, meer bezoekers te trekken of een product te verkopen. Hiermee helpen we je met onderstaande diensten.

Maak je bedrijf beter vindbaar

Ons team zit voor je klaar. Bel 085-1301818 of vul het formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.