Deskundige whitepaper laten schrijven

Een e-book of whitepaper laten schrijven? Onze ervaren tekstschrijvers maken informerende en creatieve whitepapers waarmee jij expertise uitstraalt en klanten binnenhaalt.

Jouw organisatie is niet de enige in jouw branche. Door een professionele whitepaper of e-book te laten schrijven, onderscheid jij je van de concurrentie. Profileer jezelf als dé expert in jouw vakgebied.

Wat is een whitepaper?

Een whitepaper is een online document van mimimaal 4 pagina’s. Een whitepaper wordt ook wel e-book genoemd. In de whitepaper geef je de lezers tips en adviezen. Ook kun je business-cases en specifieke thema’s bespreken. Daarnaast mag je ook je eigen diensten aanprijzen, maar dit laatste mag niet het voornaamste doel zijn.

Met een professionele whitepaper vergroot je je klantenbestand.

Wat is het nut van een whitepaper schrijven?

Als bedrijf heb je veel kennis in huis. Deze kennis wil je graag delen. Je wilt gezien worden als expert binnen jouw vakgebied. Een whitepaper laten schrijven kan hierbij helpen. Je straalt uit dat je verstand hebt van jouw vakgebied. En je toont betrokkenheid naar je klant door je kennis te delen.

Een whitepaper voor jouw klant. Niet voor jou.

Een whitepaper vol vaktaal? Dat werkt niet. Wij schrijven leesbare teksten, gericht op je klant. We nemen ook het design voor je uit handen als je dat wilt.

Meer klanten via een whitepaper

Door middel van een whitepaper vergroot je jouw klantenbestand. De whitepaper deel je gratis, in ruil voor contactgegevens, zoals naam en e-mailadres. Hiermee ontvang je de gegevens van veel potentiële klanten. Met de juiste marketing- en communicatiestrategie zet je de lezers om naar consumenten.

De voordelen van whitepapers voor jouw organisatie

 • Je laat zien dat je expert bent in jouw vakgebied
 • Je geeft voorbeelden van je dienstverlening
 • Je deelt gratis tips. Dit heeft positief effect op jouw uitstraling
 • Je verzamelt veel gegevens van potentiële klanten
 • Je wordt online beter zichtbaar
Docent Direct Logo

Meer klantenbinding voor Docent Direct

Docent Direct is een recruitment- en detacheringsbureau voor docenten in het voortgezet onderwijs. Een branche met een negatief imago. Docenten worden in contact gebracht via een LinkedIn-community waar kennisdeling centraal staat. Hierdoor wordt ook de sympathieke werkwijze van Docent Direct benadrukt. Lees alles over dit project >

Waarom whitepaper laten schrijven door Proven Context?

In een whitepaper wordt heel veel kennis opgesomd. Lange, wollige en ingewikkelde taal moet worden vertaald naar leesvriendelijke tekst die de klant overtuigen. Laat Proven Context daarom jouw whitepaper schrijven. Wij brengen jouw expertise op een heldere en toegankelijke manier over op de lezer.

Een whitepaper laten schrijven; hoe gaat dat in zijn werk?

Er komt veel kijken bij het schrijven van een whitepaper. Besef dat de kennis altijd in jouw bedrijf zit. Interviews met het bedrijf zijn daarom belangrijk om die vakkennis goed op papier te zetten. Samen met de klant gaat Proven Context aan de slag. Onze interviewers zetten de belangrijkste zaken op een rij.

 • We selecteren de doelgroep
 • We bepalen de insteek voor de tekst
 • We interviewen relevante stakeholders
 • We (her)schrijven duidelijke content
 • We delen de whitepaper op in overzichtelijke sub-onderwerpen
 • We zetten de klantvoordelen centraal
 • We brengen de whitepaper onder de aandacht. Via SEO, SEA of social media.

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Ons goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de pro actieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Tekstbureau v.s. communicatiebureau

Wij zijn een copywriting bureau. En we zijn ook een communicatiebureau. We kijken breder naar de communicatievraag van jouw organisatie. Waarom kies je voor een tekst in plaats van een video of infographic? Waar wordt de tekst getoond? In een e-mail of op de website? Op basis daarvan geven we advies.

Verwant aan whitepaper laten schrijven

Je bent op zoek naar een tekstbureau om een whitepaper te laten schrijven. Jij wilt namelijk opvallen tussen de concurrentie en bij jouw doelgroep. Dit realiseren we ook voor jou als SEO-tekstbureau of als SEA-expert. We helpen je graag verder.

Zorg dat je opvalt.

We hebben 15 jaar ervaring. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.