Professionele whitepaper laten schrijven

Een e-book of whitepaper laten schrijven? Wij maken overtuigende whitepapers. Zo zorgen we voor meer klanten en leads.

De voordelen van een whitepaper

Door een professionele whitepaper of e-book te laten schrijven, onderscheid jij je van de concurrentie. En het levert meer voordelen op.

 • Klantgegevens verzamelen
 • Autoriteit tonen in jouw vakgebied
 • Praktijkcases laten zien
 • Je USP’s zichtbaar maken
Een whitepaper laten schrijven door Proven Context.

Werkwijze whitepaper ontwikkelen

Bij het schrijven van een whitepaper komt veel kijken. Besef dat de kennis altijd in jouw bedrijf zit. Wij zorgen dat die kennis zo sterk mogelijk wordt verwoord in jouw whitepaper.

 1. Bepalen doel en doelgroep
 2. Structuur opzetten
 3. Schrijven van de whitepaper
 4. Grafische vormgeving
 5. Whitepaper promoten

Zo hielpen we Docent Direct

Proven Context schreef inhoudelijk sterke whitepapers voor Docent Direct: een arbeidsbemiddelaar in het voorgezet onderwijs.

 • Impact maken op het onderwerp
 • Klantenbinding vergroten
 • Contactgegevens docenten verzamelen

Nog niet helemaal overtuigd?

We geven je graag 2 extra redenen om door ons een whitepaper te laten schrijven. Neem contact op. Er zijn altijd mogelijkheden.

Neem contact op

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

We zochten de beste voor onze marketing en kozen voor Proven Context. Nu we een paar maanden verder zijn heeft TechniQ Energy o.a. een duidelijke nieuwe site, geoptimaliseerde offerte teksten en seo en sea worden gemonitord en geoptimaliseerd. TechniQ Energy beveelt Proven Context van harte aan!

Bram Wijne, TechniQ Energy

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de marketing. We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten. We zien een grote verbetering in het aantal en de kwaliteit van de leads. Olaf en Eva zijn deskundig, altijd bereikbaar en denken goed mee.

Jelle Jonker, IntoCash

Arjan van Rooijen

Slimme, meedenkende en proactieve tekst-goeroes. Hartstikke fijn samenwerken zo!

Arjan van Rooijen, ZorgkaartNederland

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Onze goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft aantal teksten voor ons geschreven en we zijn daar zeer tevreden over. Een bedrijf dat meer doet dan alleen schrijven. Ook geven ze tips over hoe je je pagina het beste kan indelen, opties voor afbeeldingen en nog meer. En dat alles na een zeer korte briefing. Hebben we weer teksten nodig kloppen we zeker weer aan.

Tom Boersma, Milieu Service Nederland

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de proactieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Neem contact op

Laat je gegevens achter. Wij maken een vrijblijvend whitepaper-voorstel voor je. Bellen kan via 085 1301818.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over hoe wij whitepapers schrijven? Lees verder. We vertellen je hoe wij werken.

Wat is een whitepaper?

Een whitepaper is een online document van minimaal 4 pagina’s. Een whitepaper wordt ook wel e-book genoemd. In de whitepaper geef je de lezers tips en adviezen. Ook kun je business-cases en specifieke thema’s bespreken. En je kan jouw eigen diensten aanprijzen. Dit laatste mag overigens niet het belangrijkste doel zijn.

Met een professionele whitepaper vergroot je jouw klantenbestand.

Wat is het nut van een whitepaper schrijven?

Als bedrijf heb je veel kennis in huis. Deze kennis wil je graag delen. Je wilt gezien worden als expert binnen jouw vakgebied. Een whitepaper laten schrijven kan hierbij helpen. Je laat zien dat je verstand hebt van jouw vakgebied en toont betrokkenheid.

Waarom laten schrijven door Proven Context?

In een whitepaper wordt heel veel kennis opgesomd. Lange, wollige en ingewikkelde taal moet worden vertaald naar een leesvriendelijke tekst die de klant overtuigt. Laat Proven Context daarom jouw whitepaper schrijven. Wij brengen jouw expertise op een heldere en toegankelijke manier over op de lezer.

Meer klanten via een whitepaper

Door middel van een whitepaper vergroot je jouw klantenbestand. De whitepaper deel je gratis, in ruil voor contactgegevens, zoals naam en e-mailadres. Hiermee ontvang je de gegevens van veel potentiële klanten. Met de juiste communicatiestrategie zet je die lezers om in klanten.

Een whitepaper laten schrijven; hoe werkt dat?

Wij gaan altijd samen met de klant aan de slag. De whitepaper moeten een goede balans vormen tussen de wens van het bedrijf én de wens van de lezer. Wat we doen:

 • De doelgroep selecteren
 • Het doel van de tekst bepalen
 • Indeling whitepaper opzetten
 • Relevante stakeholders interviewen
 • Content schrijven
 • Klantvoordelen benadrukken
 • Whitepaper promoten.
  O.a. via SEO, Ads en social media.

Verwant aan whitepaper laten schrijven

Je bent op zoek naar een tekstbureau om een whitepaper te laten maken. Jij wilt namelijk opvallen tussen de concurrentie en bij jouw doelgroep. Dit kunnen we ook voor je bereiken via onderstaande diensten.

Zorg dat je opvalt.

We hebben 15 jaar ervaring. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.