Haal meer uit je website. Optimalisatie does the job.

Website optimalisatie draait om het verbeteren van je website bij zoekmachines en gebruikers. Doel: meer kliks en conversie.

Wat is website optimalisatie?

Via website optimalisatie haal je blijvend meer resultaat uit je website. Is jouw website nu mooi en overzichtelijk? Maar blijven resultaten achterwege? Dan is de techniek, structuur of content van je website dus niet op orde. Dat ga je verbeteren.

De 3 hoofddoelen

 • Meer websitebezoekers
 • Langere bezoekersduur
 • Meer kliks en verkopen
Website optimalisatie door Proven Context.

Optimalisatie via Proven Context

Hoe beter jouw website in elkaar zit, hoe hoger jouw website rankt in Google. Onder website zoekmachine optimalisatie vallen bij ons de volgende onderdelen.

 1. Structuur website verbeteren
 2. Site-techniek verbeteren
 3. SEO-content optimaliseren
 4. Slimmere knoppen
 5. Bouwen aan in- en externe links
Website optimalisatie door Proven Context.

Zo hielpen we Nederlandse Juristen Groep

De websites van de Nederlandse Juristen Groep waren onvoldoende vindbaar in Google. Op basis van een zoekwoordonderzoek realiseerden wij een nieuwe website.

 • Gericht op conversie
 • Technisch snel
 • SEO-geoptimaliseerd

Nog niet helemaal overtuigd?

Ga met ons in gesprek. We vertellen je graag hoe wij op basis van website optimalisatie jouw site doorlopend kunnen versterken. Er zijn altijd mogelijkheden.

Wat onze
klanten zeggen.

Proven Context is een no-nonsens allround marketingbureau, met een slimme en snelle aanpak voor het bouwen van moderne websites. Niet bang voor extra hooi op de vork. Ook niet bang voor ambitieuze projecten. Het is een team van specialisten met alle expertises in huis die je in 2022 en in de toekomst nodig hebt.

Matthijs van den Broek, Marketingfacts.nl

De afstemming is prettig en afspraken worden nagekomen. Ook een erg belangrijke kwaliteit waarover de tekstschrijvers beschikken is: doorvragen. Wat wil je bereiken met de tekst, wat wil je vertellen? Heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Wij vinden het een professioneel tekstschrijfbureau.

Anne Reijniers, HZ University of Applied Sciences

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de marketing. We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten. We zien een grote verbetering in het aantal en de kwaliteit van de leads. Olaf en Eva zijn deskundig, altijd bereikbaar en denken goed mee.

Jelle Jonker, Nederlandse Juristen Groep

Proven Context is een goed bureau om mee samen te werken. Prettig contact, goed advies en vakkundigheid. Ze helpen ons met blogs en andere teksten en zijn voor ons nu al onmisbaar!

Janneke Brokking, Primaplan

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

We zochten de beste voor onze marketing en kozen voor Proven Context. Nu we een paar maanden verder zijn heeft TechniQ Energy o.a. een duidelijke nieuwe site, geoptimaliseerde offerte teksten en seo en sea worden gemonitord en geoptimaliseerd. TechniQ Energy beveelt Proven Context van harte aan!

Bram Wijne, TechniQ Energy

Slimme, meedenkende en proactieve tekst-goeroes. Hartstikke fijn samenwerken zo!

Arjan van Rooijen, ZorgkaartNederland

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Onze goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft aantal teksten voor ons geschreven en we zijn daar zeer tevreden over. Een bedrijf dat meer doet dan alleen schrijven. Ook geven ze tips over hoe je je pagina het beste kan indelen, opties voor afbeeldingen en nog meer. En dat alles na een zeer korte briefing. Hebben we weer teksten nodig kloppen we zeker weer aan.

Tom Boersma, Milieu Service Nederland

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de proactieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Meer weten over website optimalisatie? Lees hieronder verder.

meisje gestreept t-shirt

Wie is jouw bezoeker?

Op jouw website moet één iemand centraal staan: de bezoeker. Maar wat is de ervaring van die bezoeker op de landingspagina van je website? En is jouw site goed zichtbaar in Google? Website optimalisatie draait om techniek, content, links én structuur.

 

Zo komt je website hoger in zoekmachines

Website zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website online beter vindbaar wordt. Veel mensen denken bij zoekmachineoptimalisatie / SEO direct aan SEO-teksten. Maar SEO draait zeker ook om het optimaliseren van ‘de achterkant’ van je website.

1. Laadtijd en devices

Laadtijd langer dan 3 seconden? Grote kans dat bezoekers teruggaan naar de Google-zoekopdracht. Is jouw website niet goed te gebruiken op een smartphone? Dan haken je gebruikers massaal af. Wij verbeteren de user-experience van de website.

2. SEO-techniek

Hoe zijn de SEO-standaarden van je website ingericht? Wat is de pagina-opzet, kun je H1 en H2’s toevoegen, krijgen call-to-actions voldoende aandacht? Soms is een grondige optimalisatie-aanpak of zelfs een nieuwe gebruiksvriendelijke website nodig.

3. Interne links

Via interne linkbuilding creëer je een duidelijk bezoekerspad voor bezoekers én Google. Daarnaast dragen links van andere websites naar jouw website bij aan jouw domein autoriteit.

4. SEO-content

Via Google-proof SEO-teksten die interessant zijn voor jouw doelgroep wordt je website beter gevonden. Op basis van een zoekwoordenonderzoek achterhalen we waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. En op basis daarvan schrijven we SEO-teksten die aansluiten bij hun zoekgedrag.

Verwant aan website optimalisatie

Je bent op zoek naar een bureau om jouw website te optimaliseren voor Google. Maar als bureau kunnen we meer voor je betekenen op het gebied van online zichtbaarheid.

Toe aan een betere website?

Neem contact op. We helpen je graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.