Tekstschrijvers die jouw lezers aanspreken en overtuigen

Je bent op zoek naar goede tekstschrijvers. Wij schrijven teksten die klanten aanspreken en overtuigen. Lees meer of geef aan wat voor type tekstschrijver je precies zoekt. 👇🏻

Voor veel organisaties is het schrijven van goede teksten geen prioriteit. De redenen?

 • Weinig tijd
 • Weinig geld
 • De gedachte dat goede teksten niet nodig zijn

Het resultaat: onleesbare of slecht vindbare teksten op jouw website. Een gemiste kans. Door tekstschrijvers in te huren, help je jezelf verder.

tekstschrijvers

 

Waarom tekstschrijvers inhuren?

Er is enorm veel kennis aanwezig in een bedrijf. Wanneer deze kennis door medewerkers wordt opgeschreven, ontstaan er vaak onleesbare teksten vol vakjargon en lange zinnen.

Een goede en creatieve tekstschrijver duikt in jouw bedrijf of organisatie en ontdekt waar de interesses en behoeften van jouw doelgroep liggen.

Een goede tekstschrijver bedenkt en beschrijft de voordelen voor de lezer.

Niet voor jou. Wel voor je klant.

Praat jij in jouw teksten over jouw bedrijf, product, idee of imago? Niet doen! Schrijf teksten waarin het voordeel voor je klant centraal staat. Wij helpen je ermee.

Het effect van sterke SEO-teksten

Onze tekstschrijvers, freelance en in dienst van Proven Context, zijn gespecialiseerd in het schrijven van SEO-teksten. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden, relevante links en activerende call-to-actions worden de teksten beter gewaardeerd door lezers én zoekmachines als Google.

Creatieve tekstschrijver met oog voor jouw doelgroep

Via een uitgebreid zoekwoordenonderzoek ontdekken we de interesses van je doelgroep. Vervolgens schrijven we teksten specifiek gericht op die doelgroep. Omdat de inhoud van de tekst aansluit op datgene waar deze lezers naar op zoek zijn, is de kans groot dat zij actie ondernemen. Zoals contact opnemen, of dat ene product bestellen.

Wij schrijven commerciële teksten die resultaat opleveren.

Prominent Logo

Creatieve, klantgerichte teksten

Prominent is een meubelproducent in het luxe segment. Proven Context is de vaste tekstschrijver van Prominent. Wij schrijven klantgerichte teksten die aansluiten op de customer journeys. Lees alles over dit project.

Meer dan alleen mooie zinnen

Als tekstschrijvers zetten we lastige vaktaal om naar begrijpelijke tekst. Daarnaast houden we ook rekening met de leesbaarheid van de tekst in zijn geheel. Het doel, de inhoud en de opbouw spelen hierbij en belangrijke rol. Wij zorgen bijvoorbeeld dat:

 • De belangrijkste inhoud als eerste komt.
 • Teksten sterke tussenkopjes krijgen.
 • Zinnen goed leesbaar blijven op smartphones.
 • De teksten aanzetten tot actie.
 • Teksten gevonden worden in Google.

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Ons goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de pro actieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Moeilijke teksten herschrijven

Jouw doelgroep moet de teksten begrijpen. Toch zijn er enorm veel teksten die té lastig zijn geschreven. Het gevolg? Mensen haken af. En dat is zonde. Onze tekstschrijvers herschrijven elke lastige tekst naar een begrijpelijke tekst.

 • We gebruiken begrijpelijke woorden.
 • We maken korte, beknopte zinnen.
 • We vermijden wollig taalgebruik en vakjargon.
 • Alinea’s houden we beknopt en overzichtelijk.

Tekstschrijvers voor verschillende soorten teksten

Onze creatieve tekstschrijvers hebben ruime ervaring in het schrijven van verschillende soorten teksten. Wij kunnen onder meer de volgende teksten voor je schrijven.

 • Blogs
 • Categorie- en productomschrijvingen
 • Landingspagina’s
 • Brochureteksten
 • Commerciële teksten
 • Cornerstone webteksten; de belangrijkste inhoud van jouw website

Verwant aan tekstschrijvers

Jij bent op zoek naar een creatieve tekstschrijver. Om bijvoorbeeld met SEO-teksten beter zichtbaar te worden bij jouw doelgroep. Dit kunnen we ook voor je behalen als SEA-bureau of reclame-adviesbureau. We helpen je graag verder.

Breng jouw teksten naar een hoger niveau.

We hebben 15 jaar ervaring. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.