Ervaren tekstschrijver en copywriter

Je bent op zoek naar tekstschrijver of copywriter. Wij schrijven teksten die klanten aanspreken en overtuigen. Lees meer of geef aan wat voor type tekstschrijver je precies zoekt. 👇🏻

Voor veel organisaties is het schrijven van goede webteksten geen prioriteit. De redenen hiervoor? Weinig tijd, weinig geld of simpelweg de gedachte dat het niet nodig is. Het resultaat: onleesbare of slecht vindbare teksten op jouw website. Een gemiste kans. Door een tekstschrijver of copywriter in te huren, help je jezelf verder.

Waarom een freelance tekstschrijver of copywriter inhuren?

Er is enorm veel kennis aanwezig in een bedrijf. Wanneer deze kennis van binnenuit wordt opgeschreven, ontstaan er vaak onleesbare teksten vol vakjargon en lange zinnen.

Onze bureau- of freelance copywriters en tekstschrijvers duiken in jouw bedrijf en ontdekken waar de interesses en behoeften van jouw doelgroep liggen. Op basis daarvan schrijven ze krachtige en leesbare teksten die jouw lezers wél begrijpen.

Een goede copywriter bedenkt en beschrijft de voordelen voor de lezer.

Niet voor jou. Wel voor je klant.

Praat jij in jouw teksten over jouw bedrijf, product, idee of imago? Niet doen. Schrijf teksten waarin het voordeel voor je klant centraal staat. Wij helpen je ermee.

Het effect van sterke SEO-teksten

Onze tekstschrijvers en copywriters, freelance en in dienst van Proven Context, zijn gespecialiseerd in het schrijven van SEO-teksten. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden, relevante links en activerende call-to-actions worden de teksten beter gewaardeerd door lezers én zoekmachines als Google.

Tekstschrijvers met oog voor jouw doelgroep

Via een uitgebreid zoekwoordenonderzoek ontdekken we de interesses van je doelgroep. Vervolgens schrijven onze copywriters teksten specifiek gericht op die doelgroep. Omdat de inhoud van de tekst aansluit op datgene waar deze lezers naar op zoek zijn, is de kans groot dat zij actie ondernemen. Zoals contact opnemen, of dat ene product bestellen.

Onze copywriters schrijven commerciële teksten die resultaat opleveren.

Meer dan alleen mooie zinnen

Als tekstschrijver/copywriter zetten we lastige vaktaal om naar begrijpelijke tekst. Daarnaast houden we ook rekening met de leesbaarheid van de tekst in zijn geheel. Het doel, de inhoud en de opbouw spelen een belangrijke rol. Wij zorgen bijvoorbeeld dat:

 • De belangrijkste inhoud als eerste komt
 • Teksten sterke tussenkopjes krijgen
 • Zinnen goed leesbaar blijven op smartphones
 • De teksten aanzetten tot actie
 • Teksten gevonden worden in Google
Prominent Logo

Creatieve, klantgerichte teksten

Prominent is een producent van meubels in het luxe segment. De teksten op de website van Prominent stonden vol met schrijftaal en vakjargon. Proven Context herschreef alle teksten en is inmiddels vaste tekstschrijver van Prominent. De teksten zijn nu meer gericht op de klant en sluiten aan op de customer journeys. Lees alles over dit project >

Moeilijke teksten herschrijven

Jouw doelgroep moet de teksten begrijpen. Er zijn enorm veel teksten die té lastig zijn geschreven. Het gevolg? Mensen haken af. En dat is zonde. Onze tekstschrijvers herschrijven elke lastige tekst naar een begrijpelijke tekst.

 • We gebruiken begrijpelijke woorden.
 • We maken korte, beknopte zinnen.
 • We vermijden wollig taalgebruik en vakjargon.
 • Alinea’s houden we beknopt en overzichtelijk.

Eerder herschreven we de Troonrede van 2020 naar begrijpelijke taal. Ontdek het verschil.

Verschillende typen SEO-teksten

Onze creatieve tekstschrijvers – freelance en bij ons bureau – hebben ruime ervaring in het schrijven van verschillende type teksten. Onze copywriters en tekstschrijvers kunnen onder meer de volgende teksten voor je schrijven.

 • Blogs
 • Categorie- en productomschrijvingen
 • Landingspagina’s
 • Brochureteksten
 • Commerciële teksten
 • Cornerstone webteksten; de teksten met daarop de belangrijkste inhoud van jouw website

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor Beleggingspand Rotterdam een perfecte commerciële mailing, nieuwe brochure en suggesties voor online blogs opgesteld.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de pro actieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Freelance tekstschrijver gezocht?

Proven Context is ook inzetbaar als freelance tekstschrijver. Onze ervaren content schrijvers zijn inzetbaar op week- en maandbasis. Samen met onze klanten stellen we doelen op en maken we een overzichtelijke planning. Onze freelance tekstschrijvers en copywriters zijn flexibel en breed inzetbaar.

Commercieel tekstbureau

Weinig bureaus zijn ervaren in het schrijven van écht commerciële teksten. Als schrijfbureau maken we dus persuasieve, overtuigende teksten. Zo boeken we resultaat.

Verwant aan freelance tekstschrijver of copywriter

Je bent op zoek naar een freelance tekstschrijver of copywriter. Om een product of dienst te promoten wellicht. Dit kunnen we ook voor je doen als reclame-adviesbureau of als SEA-expert. We helpen je graag verder.

Breng jouw teksten naar een hoger niveau.

We hebben 15 jaar ervaring. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.