Teksten redigeren en corrigeren

Teksten laten redigeren door Proven Context gaat verder dat het uitfilteren van dt-fouten. Wij checken ook stijl, inhoud en structuur.

Jouw verhaal staat op papier. Wil je 100% zekerheid dat er geen enkele taalfout in je tekst staat en dat de tone-of-voice naadloos aansluit op jouw doelgroep? Laat dan je teksten redigeren en corrigeren door Proven Context.

Laat ervaren tekstschrijvers jouw teksten redigeren

Taal- en spelfouten werken als stoorzenders en doen afbreuk aan jouw merk, bedrijf of organisatie. Wanneer een tekst over jouw ICT-dienstverlening, designstoel of speciale opleiding lange zinnen, veel vakjargon en dt-fouten bevat, valt de boodschap van de tekst weg. Hierdoor haken lezers (en potentiële klanten) af.

Al gebruik je zulke mooie woorden, wanneer deze niet aansluiten bij de doelgroep, bereik je weinig.

Kennis van taal, lezer en klant

Lezers haken af wanneer de tekst niet op hen is gericht. Wij zorgen voor foutloze teksten die iets met de lezer doen.

Maximaal resultaat

Het doel, de doelgroep, de stijl en de opbouw van de tekst zijn net zo belangrijk als correcte spelling. Wij schreven mee aan De Schrijfwijzer en garanderen een maximaal resultaat via ons CCCS-model. We controleren of de tekst aansluit bij het doel en de doelgroep en of tekstkeuzes consequent worden doorgevoerd.

Teksten corrigeren in 5 stappen

Onze tekstschrijvers hebben al veel teksten gecorrigeerd, aangepast, geredigeerd en herschreven. We doen dit in vijf stappen.

  1. Tekstdoel en doelgroep. We kijken naar het hogere tekstdoel en de doelgroep. Wat wil je met de tekst? Wat kan de ontvanger ermee?
  2. Vorm van de tekst. In veel gevallen ligt de tekstvorm vast: een e-mail, brief of webpagina bijvoorbeeld. Maar past die tekstvorm eigenlijk wel bij de uiting?
  3. Opbouw en structuur. Teksten corrigeren gaat verder dan de spelling. De opbouw en de structuur van een tekst moet logisch passen bij het tekstdoel.
  4. Stijl en toon. De stijl van de tekst moet vooral aansluiten bij de doelgroep. Is de toon zakelijk of informeel? Complex of gemakkelijk?
  5. Spelling en tikfouten. We checken punten, komma’s, spaties, spelfouten en woorden die per ongeluk zijn blijven staan.
Prominent Logo

Teksten die 100% aansluiten op de klant

Prominent is een producent van meubels in het luxe segment. De teksten op de website van Prominent stonden vol met schrijftaal en vakjargon. Proven Context herschreef alle teksten en is inmiddels vaste tekstschrijver van Prominent. De teksten zijn nu meer gericht op de klant en sluiten aan op de customer journeys. Lees het gehele project >

Veel verschillende typen teksten redigeren

Of het nu gaat om een jaarverslag, whitepaper, producttekst of blog, wij zorgen ervoor dat elke tekst foutloos en doelgroepgericht geschreven is. Onze tekstschrijvers hebben ruime ervaring in het schrijven van (web)teksten op elk taalniveau voor elk type organisatie en bedrijf.

Het redigeren van teksten via modellen

Teksten redigeren start met kennis van de Nederlandse taal. Maar goede tekstschrijvers kijken verder. Wij gebruiken vier modellen om teksten te beoordelen, zoals het SUCCES-model van Chip en Dan Heath en het STEPPS-model van Jonah Berger.

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Ons goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de pro actieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Commercieel tekstbureau

Weinig bureaus zijn ervaren in het redigeren en corrigeren van écht commerciële teksten. Als schrijfbureau herschrijven we teksten tot persuasieve, overtuigende teksten. Zo boeken we resultaat. Maar spelfouten checken, doen we natuurlijk ook.

Verwant aan tekst redigeren

Je bent op zoek naar een tekstbureau om teksten te laten redigeren. We schrijven ook teksten om jouw doelgroep te bereiken en overtuigen. Kies voor online goed vindbare SEO-teksten of laat een whitepaper schrijven.

Ga voor een tekst met een doel.

Proven Context herschrijft jouw tekst zodat deze 1. Geen spel- en taalfouten bevat en 2. Naadloos aansluit bij jouw doel(groep). Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.