Teksten redigeren en corrigeren

Teksten laten redigeren door Proven Context gaat verder dan het uitfilteren van dt-fouten. Wij checken ook stijl, inhoud en structuur.

Hoe we teksten verbeteren

Wij corrigeren en redigeren jouw tekst zodat deze geen spel- en taalfouten bevat én  naadloos aansluit bij jouw doel(groep). We houden rekening met de volgende punten.

 • Tekstdoel en doelgroep
 • Spelling en tikfouten
 • Vorm van de tekst
 • Opbouw en structuur
 • Stijl en toon

Welke teksten redigeren we?

Wij redigeren en corrigeren alle teksten. Om toch een idee te geven: over het algemeen nemen we de volgende typen teksten onder handen.

 • Blogs en webteksten
 • Productteksten
 • Artikelen
 • E-books en whitepapers

Zo hielpen we PZEM

Wij herschrijven teksten naar klantgerichte teksten. Dit deden we ook voor energieleverancier PZEM. We herschreven brochures en offertes.

 • 100% klantgericht
 • goed leesbaar
 • géén vakjargon
 • commercieel en overtuigend

Nog niet helemaal overtuigd?

Ga met ons gesprek. We vertellen je graag de mogelijkheden. Wij hebben ruim 12 jaar ervaring.

Wat onze
klanten zeggen.

Proven Context is een no-nonsens allround marketingbureau, met een slimme en snelle aanpak voor het bouwen van moderne websites. Niet bang voor extra hooi op de vork. Ook niet bang voor ambitieuze projecten. Het is een team van specialisten met alle expertises in huis die je in 2022 en in de toekomst nodig hebt.

Matthijs van den Broek, Marketingfacts.nl

De afstemming is prettig en afspraken worden nagekomen. Ook een erg belangrijke kwaliteit waarover de tekstschrijvers beschikken is: doorvragen. Wat wil je bereiken met de tekst, wat wil je vertellen? Heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Wij vinden het een professioneel tekstschrijfbureau.

Anne Reijniers, HZ University of Applied Sciences

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de marketing. We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten. We zien een grote verbetering in het aantal en de kwaliteit van de leads. Olaf en Eva zijn deskundig, altijd bereikbaar en denken goed mee.

Jelle Jonker, Nederlandse Juristen Groep

Proven Context is een goed bureau om mee samen te werken. Prettig contact, goed advies en vakkundigheid. Ze helpen ons met blogs en andere teksten en zijn voor ons nu al onmisbaar!

Janneke Brokking, Primaplan

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

We zochten de beste voor onze marketing en kozen voor Proven Context. Nu we een paar maanden verder zijn heeft TechniQ Energy o.a. een duidelijke nieuwe site, geoptimaliseerde offerte teksten en seo en sea worden gemonitord en geoptimaliseerd. TechniQ Energy beveelt Proven Context van harte aan!

Bram Wijne, TechniQ Energy

Slimme, meedenkende en proactieve tekst-goeroes. Hartstikke fijn samenwerken zo!

Arjan van Rooijen, ZorgkaartNederland

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Onze goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft aantal teksten voor ons geschreven en we zijn daar zeer tevreden over. Een bedrijf dat meer doet dan alleen schrijven. Ook geven ze tips over hoe je je pagina het beste kan indelen, opties voor afbeeldingen en nog meer. En dat alles na een zeer korte briefing. Hebben we weer teksten nodig kloppen we zeker weer aan.

Tom Boersma, Milieu Service Nederland

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de proactieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Wil je 100% zekerheid dat er geen enkele taalfout in je tekst staat en dat de tone-of-voice naadloos aansluit op jouw doelgroep? Laat dan je teksten redigeren en corrigeren door Proven Context. Hieronder lees je meer over onze werkwijze.

Laat ervaren tekstschrijvers jouw teksten redigeren

Taal- en spelfouten werken als stoorzenders en doen afbreuk aan jouw merk, bedrijf of organisatie. Wanneer een tekst over jouw ICT-dienstverlening, designstoel of speciale opleiding lange zinnen, veel vakjargon en dt-fouten bevat, valt de boodschap van de tekst weg. Hierdoor haken lezers (en potentiële klanten) af.

Ook al bevat je tekst geen fouten. Als deze niet aansluit bij de doelgroep, bereik je niks.

Maximaal resultaat

Het doel, de doelgroep, de stijl en de opbouw van de tekst zijn net zo belangrijk als correcte spelling. Wij schreven mee aan De Schrijfwijzer en garanderen een maximaal resultaat via ons CCCS-model. We controleren of de tekst aansluit bij het doel en de doelgroep en of tekstkeuzes consequent worden doorgevoerd.

Teksten corrigeren in 5 stappen

Onze tekstschrijvers hebben al veel teksten gecorrigeerd, aangepast, geredigeerd en herschreven. We doen dit in vijf stappen.

 1. Tekstdoel en doelgroep
  We kijken naar het hogere tekstdoel en de doelgroep. Wat wil je met de tekst? Wat kan de ontvanger ermee?
 2. Vorm van de tekst
  In veel gevallen ligt de tekstvorm vast: een e-mail, brief of webpagina bijvoorbeeld. Maar past die tekstvorm eigenlijk wel bij de uiting?
 3. Opbouw en structuur
  Teksten corrigeren gaat verder dan de spelling. De opbouw en de structuur van een tekst moet logisch passen bij het tekstdoel.
 4. Stijl en toon
  De stijl van de tekst moet vooral aansluiten bij de doelgroep. Is de toon zakelijk of informeel? Complex of gemakkelijk?
 5. Spelling en tikfouten
  We checken punten, komma’s, spaties, spelfouten en woorden die per ongeluk zijn blijven staan.

Welke teksten redigeren we?

Een jaarverslag, whitepaper, producttekst of blog? Wij zorgen ervoor dat elke tekst foutloos en doelgroepgericht geschreven is. Onze tekstschrijvers hebben ruime ervaring in het schrijven van (web)teksten op elk taalniveau.

Het redigeren van teksten via modellen

Teksten redigeren start met kennis van de Nederlandse taal. Maar goede tekstschrijvers kijken verder. Wij gebruiken vier modellen om teksten te beoordelen, zoals het SUCCES-model van Chip en Dan Heath en het STEPPS-model van Jonah Berger.

Commercieel tekstbureau

Weinig bureaus zijn ervaren in het redigeren en corrigeren van écht commerciële teksten. Als schrijfbureau herschrijven we teksten tot persuasieve, overtuigende teksten. Zo boeken we resultaat. Maar spelfouten checken, doen we natuurlijk ook.

Verwant aan tekst redigeren

Je bent op zoek naar een tekstbureau om teksten te laten redigeren. We schrijven ook teksten om jouw doelgroep te bereiken en overtuigen.