Professionele tekst laten schrijven? Wij doen het voor je.

Een professionele tekst is prettig om te lezen en goed vindbaar voor zoekmachines. Proven Context is een ervaren tekstbureau en schrijft professionele teksten. Kies hieronder een tekst 👇🏻 of lees verder.

Goede teksten geven antwoord op de vraag van de lezer. Schrijf niet waar je zelf goed in bent, maar wat jouw organisatie voor de lezer kan betekenen. Wij schrijven al 12 jaar lang klantgerichte teksten. Een professionele tekst laten schrijven? Wij doen het voor je.

Een tekst laten schrijven door een bureau?

Stel: je wilt je nieuwe dienst, product of webshop promoten. Je overweegt zelf aan de slag te gaan als tekstschrijver. Je beheerst de Nederlandse taal goed en hebt een goed beeld van wat je wilt vertellen. Een tekst laten schrijven door een tekstbureau lijkt overbodig. Maar als je jouw tekst toetst bij klanten, vertellen ze dat de tekst hen niet aanspreekt. Wat is er aan de hand?

De 5 valkuilen bij zelf teksten schrijven

Teksten schrijven heeft te maken met lezers informeren, overtuigen en tot actie aanzetten. In de juiste volgorde. Laat je geen teksten schrijven maar start je zelf, dan zijn er 5 valkuilen

 • Je benoemt niet het belang voor de klant
 • Je vertelt vooral wat je zelf goed kunt
 • Je wilt te veel vertellen = lange teksten
 • Je verwerkt géén of te veel zoekwoorden
 • Je tekst bevat geen Call-to-Actions / CTA’s

Besluit je jouw teksten te laten schrijven door Proven Context, dan zorgen we dat potentiële klanten jouw website kunnen vinden en dat de tekst hen aanspreekt.

Teksten die tot actie aanzetten

Jij staat niet centraal. Je klant staat centraal. Geef je jouw klant aandacht, dan krijg jij die aandacht direct terug. Wij schrijven de professionele tekst waarmee je indruk maakt.

De juist stijl, inhoud en opbouw

Als tekstbureau schrijven we onze teksten volgens het CCC-model. Inhoud, opbouw en stijl staan centraal. Bij onze professionele teksten zetten we vaktaal om naar een professionele en begrijpelijke tekst. Taal die de klant snapt. Als je door Proven Context een tekst laat schrijven, dan kijken we veel verder dan alleen formulering. Onze garanties zie je hieronder.

 • De belangrijkste inhoud komt als eerste
 • Teksten hebben sterke tussenkopjes
 • Zinnen zijn goed leesbaar op smartphones
 • De inhoud nodigt uit tot actie
 • Teksten worden gevonden in Google

Wij schrijven dus geen onbegrijpelijke teksten die bestaan uit lange alinea’s en wollig taalgebruik. Het bewijs hiervoor is bijvoorbeeld de door ons herschreven Troonrede in begrijpelijke taal.

SEO-teksten laten schrijven voor jouw website

Als wij teksten schrijven, dan kijken we daarbij naar het gedrag van zoekmachines. Websiteteksten schrijven start bij ons met een zoekwoordonderzoek. Wij schrijven SEO-teksten die gevonden worden door Google en Bing. Veel SEO-teksten op internet zijn slecht leesbaar. Ze staan vol hinderlijke zoekwoorden. Wij zorgen voor prettige leesbare Google-teksten.

Teksten gericht op je doelgroep

Via ons zoekwoordonderzoek ontdekken we heel specifiek waar de interesses van jouw doelgroep liggen. Op basis hiervan schrijven we teksten gericht op deze specifieke lezers. Omdat de inhoud van de tekst aansluit dat waar een lezer naar op zoek is, vergroten we de kans dat zij actie ondernemen.

Prominent Logo

Klantgerichte teksten

Prominent.nu is een producent van meubels in het luxe segment met ruim 50 winkels in Nederland. De teksten op de website van Prominent konden sterker worden geschreven. Overtuigender. Met meer emotie. Proven Context is vaste tekstschrijver geworden van Prominent schrijft klantgerichte teksten. Lees meer >

Verschillende typen teksten laten schrijven

We kunnen je helpen met het schrijven van verschillende typen teksten.

 • Blogs
  Inspirerende verhalen. Storytelling. Teksten met meerwaarde voor de lezer.
 • E-mailings
  We schrijven pakkende e-mailings. In varianten die we A-B-testen.
 • Landings- en campagnepagina’s
  We schrijven en verbeteren de teksten van websites
 • (SEO-)Productteksten
  Wij schrijven productteksten die informeren, boeien en overtuigen.
 • Magazines, e-books en whitepapers
  We creëren magazines, artikelen, interviews, business-cases, editorials.

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Ons goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de pro actieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Tekstbureau v.s. communicatiebureau

Wij zijn een copywriting bureau. En we zijn ook een communicatiebureau. We kijken breder naar de communicatievraag van jouw organisatie. Waarom kies je ervoor een tekst te laten schrijven, terwijl een video, influencer of PR-actie meer effect kan hebben? Waar wordt de tekst getoond? We geven je dus een overkoepelend advies. Daarna schrijven we jouw teksten.

Verwant aan tekst laten schrijven

Je bent op zoek naar een tekstbureau om een tekst te laten schrijven. Maar in sommige gevallen is er meer optimalisatie nodig dat tekst alleen. Vanuit ons websiteadvies ontwikkelen we nieuwe websites voor onze klanten. Of we kunnen deze websites optimaliseren voor zoekmachines. We helpen je graag verder. Neem je contact met ons op? 👇🏻

Wij schrijven jouw tekst.

We gaan voor je aan de slag. Laat je gegevens achter. Dan nemen wij contact op. Bellen kan via 085 1301818.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.