Als SEO-tekstschrijvers maken we je vindbaar in Google

SEO-tekstschrijver gezocht? Wij schrijven SEO-teksten die jouw doelgroep overtuigen én die goed vindbaar zijn in Google.

Waarom een SEO-tekstschrijver inschakelen?

Je bent op zoek naar een SEO-tekstschrijver. Ieder bedrijf heeft een andere reden om SEO-teksten te laten schrijven.

 • Jouw website wordt weinig bezocht
 • Blogs worden niet goed gelezen 
 • Je positie in Google is te laag
Ons team bestaat uit ervaren SEO-tekstschrijvers.

Wat doen we als SEO-tekstbureau?

Onze SEO-tekstschrijvers maken inhoudelijk sterke en prettig leesbare teksten. We zorgen er ook voor dat teksten worden gevonden door potentiële klanten. We schrijven de volgende typen SEO-teksten voor je.

 • Blogs
 • Productteksten
 • Landingspagina’s
 • Brochureteksten
 • Commerciële teksten
SEO-tekstschrijvers maken jouw bedrijf online zichtbaar.

Zo hielpen we Beleggingspand Rotterdam

Beleggingspand Rotterdam was onvoldoende zichtbaar bij de doelgroep. Op basis van een uitgebreid zoekwoordonderzoek (her)schreven wij veel SEO-teksten. Het resultaat:

 • hogere Google-posities
 • 22% meer website-bezoekers
 • meer leads en interacties

Nog niet helemaal overtuigd?

Ga met ons in gesprek. We hebben ruim 12 jaar ervaring als SEO-tekstbureau. Er zijn altijd mogelijkheden.

Wat onze
klanten zeggen.

Proven Context is een no-nonsens allround marketingbureau, met een slimme en snelle aanpak voor het bouwen van moderne websites. Niet bang voor extra hooi op de vork. Ook niet bang voor ambitieuze projecten. Het is een team van specialisten met alle expertises in huis die je in 2022 en in de toekomst nodig hebt.

Matthijs van den Broek, Marketingfacts.nl

De afstemming is prettig en afspraken worden nagekomen. Ook een erg belangrijke kwaliteit waarover de tekstschrijvers beschikken is: doorvragen. Wat wil je bereiken met de tekst, wat wil je vertellen? Heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Wij vinden het een professioneel tekstschrijfbureau.

Anne Reijniers, HZ University of Applied Sciences

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de marketing. We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten. We zien een grote verbetering in het aantal en de kwaliteit van de leads. Olaf en Eva zijn deskundig, altijd bereikbaar en denken goed mee.

Jelle Jonker, Nederlandse Juristen Groep

Proven Context is een goed bureau om mee samen te werken. Prettig contact, goed advies en vakkundigheid. Ze helpen ons met blogs en andere teksten en zijn voor ons nu al onmisbaar!

Janneke Brokking, Primaplan

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

We zochten de beste voor onze marketing en kozen voor Proven Context. Nu we een paar maanden verder zijn heeft TechniQ Energy o.a. een duidelijke nieuwe site, geoptimaliseerde offerte teksten en seo en sea worden gemonitord en geoptimaliseerd. TechniQ Energy beveelt Proven Context van harte aan!

Bram Wijne, TechniQ Energy

Slimme, meedenkende en proactieve tekst-goeroes. Hartstikke fijn samenwerken zo!

Arjan van Rooijen, ZorgkaartNederland

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Onze goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft aantal teksten voor ons geschreven en we zijn daar zeer tevreden over. Een bedrijf dat meer doet dan alleen schrijven. Ook geven ze tips over hoe je je pagina het beste kan indelen, opties voor afbeeldingen en nog meer. En dat alles na een zeer korte briefing. Hebben we weer teksten nodig kloppen we zeker weer aan.

Tom Boersma, Milieu Service Nederland

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de proactieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

SEO-teksten schrijven is een vak apart. We gaan hieronder verder in op de mogelijkheden. Lees hoe onze tekstschrijvers bij Proven Context werken.

Waarom specifiek een SEO-tekstschrijver inschakelen?

SEO-tekstschrijver gezocht. Of toch zelf aan de slag? Misschien kun jij als ondernemer, marketeer of communicatie-specialist zelf best een prima tekst schrijven. Waarom zou je dan het schrijven uitbesteden? De belangrijkste reden: omdat jij als bedrijf meestal schrijft over wat je zelf goed kunt. En niet over wat goed is voor de klant.

Bedrijven schrijven te veel over wat ze zelf goed kunnen. En niet over wat goed is voor de klant.

Voorbeeld: teksten voor een HR-bureau

Leuk dat jij specialist bent in wat je doet. Maar wil jouw klant weten waar jij goed in bent? Of wil je klant horen welke problemen jij voor hem of haar oplost? Vergelijk deze twee zinnen eens.

 1. Productgericht
  Onze ervaren HR-professionals hebben jarenlange ervaring met trajecten en het ontzorgen van klanten.
 2. Klantgericht
  Wij helpen jou als werkgever met het oplossen van arbeidskwesties. En we helpen jouw medewerkers aan een nieuwe baan.

De zinnen zeggen ongeveer hetzelfde. Maar de eerste zin gaat over jou. De tweede over je klant. Onze SEO-schrijvers maken de variant die jou meer respons oplevert.

De kracht van een goede SEO-tekst   

Aan de hand van sterke SEO-teksten vinden potentiële klanten gemakkelijk de weg naar jouw website. Als de inhoud van een tekst bovendien aansluit bij het zoekgedrag, is de kans groot dat deze lezer actie onderneemt, zoals bijvoorbeeld een e-book downloaden of contact opnemen.

Waarom een SEO-tekstschrijver inschakelen?

Als SEO-specialist weten wij alles van zoekmachine optimalisatie. Wij verbeteren de online zichtbaarheid van jouw organisatie door middel van de volgende diensten.

 • We schrijven informatieve en overtuigende SEO-teksten.
 • We optimaliseren de websitestructuur voor een betere Google-vindbaarheid.
 • We houden rekeningen met linkbuilding. Links binnen je website en vanaf andere websites zijn belangrijk.

Wat we bereiken

Onze SEO-tekstschrijvers maken het verschil. Dit zijn de doelen die onze schrijvers realiseren voor jouw organisatie.

 • We maken je bedrijf beter vindbaar
 • Jouw bedrijf wordt bekender
 • Je site krijgt meer bezoekers
 • Je realiseert meer verkopen en leads
 • Het aantal website-bezoekers stijgt

83 SEO-teksten

De Nederlandse Juristen Groep was te weinig zichtbaar in Google. Er werd veel geld besteed aan Google-advertenties. Op basis van een groot zoekwoordonderzoek schreven wij met succes ruim 83 SEO-teksten

SEO-tekstschrijver of communicatiespecialist?

Onze SEO-schrijvers weten alles van zoekmachineoptimalisatie. Maar we kijken verder dan relevante zoekwoorden. We houden rekening met de sitestructuur en de opbouw van de teksten. Elke alinea heeft een juiste lengte. En call-to-actions zorgen dat jouw klant overtuigd raakt om actie te ondernemen.

Teksten die gewoon lekker lezen

Wij verdiepen ons in jouw bedrijf en vakgebied. Daarbij zorgen we dat we vakjargon omzetten naar teksten die klanten wél snappen. En we zorgen dat teksten gewoon ‘lekker lezen’. En bij teksten die wij schrijven houden we rekening met nog veel meer: doel, doelgroep, structuur, context, interactie en begrijpelijkheid.

Een hoge tekstkwaliteit zorgt voor een langere leestijd en een hogere Page Ranking in Google

Commercieel tekstbureau

Weinig bureaus zijn ervaren in het schrijven van écht commerciële teksten. Wij schrijven teksten die zorgen dat jouw lezers klikken op een knop, een contactformulier invullen of meedoen aan een kortingsactie. Als schrijfbureau maken we overtuigende teksten. Zo boeken we resultaat.

Verwant aan SEO-tekstschrijver

Je bent op zoek naar een SEO-tekstschrijver. Maar we kunnen meer voor je doen op het gebied van tekstschrijven.