Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

SEO Content Marketing Strategie

Met een doordachte SEO Content Marketing Strategie wordt de top-10 in de zoekresultaten in Google haalbaar.

Wat is een SEO Content Marketing Strategie?

Via een SEO Content Marketing Strategie wordt je website beter vindbaar in Google. Ook zullen bezoekers je website beter gaan waarderen en zal je website meer clicks en conversies opleveren. 

Strategische Doelstelling Content Marketing

Wat je wilt bereiken met SEO en content marketing, hangt af van de KPI’s die jouw organisatie als doel formuleert. Dat klinkt wat wellicht wat abstract. Daarom enkele contrete voorbeelden van KPI's binnen een Content Marketing Strategie.

 • 20% meer bezoekers op je website
 • € 2.000 minder uitgeven aan SEA
 • 30 extra leads p.m. via de website

 SEO Ranking Factoren

Google gebruikt SEO ranking factoren om jouw website te beoordelen. Hiermee krijgt jouw website domein autoriteit en vergaar je een hogere zoekmachine positie (SERP). Met een SEO content marketing strategie leg je de basis voor het verbeteren van je pagerank.

whitepaper seo content marketing_banner_proven_context

Whitepaper SEO Content Marketing

 • Hoger in Google
 • Over keywords en links
 • Over content en techniek
 • 100% begrijpelijk
 • 100% praktisch
DOWNLOAD GRATIS

Content Marketing Strategie in 3 stappen

Een strategie voor SEO Content Marketing kent 3 stappen. 

 1. Huidige strategie analyseren 
  Breng de huidige SEO Content Marketing Strategie in kaart. Als deze er is uiteraard. Wat is de huidige SERP in Google? Wat is de strategie van de concurrent? Waar liggen de kansen? Wat zijn de uitdagingen en valkuilen?

 2. SEO Content Strategie opzetten
  Op basis van de juiste KPI’s, bepaal je SMART-gedefinieerde SEO-doelstellingen. Die doelstellingen zet je om naar een strategie. Alle onderdelen van de strategie vind je in de Whitepaper SEO Content Marketing. Maak ook een inschatting van de impact die de strategiekeuze heeft op de organisatie, het budget en de tijdsplanning.

 3. Strategie uitvoeren en implementeren
  Uitvoeren betekent creëren, testen en aanpassen. Je gaat aan de slag met content, keywords, sitestructuur, CTA's, links, techniek etc.. Je gaat de strategische opzet nu in praktijk brengen.

Verwant aan SEO Content Marketing Strategie

Proven Context is een strategisch adviesbureau / communicatiebureau in SEO Content Marketing. We analyseren, optimaliseren en bouwen aan jouw SEO Content Marketing Strategie . Maar ook werken we operationeel aan content: tekstschrijven, bouwen aan links, sitestructuur optimaliseren, UX aanpassen. Net wat er nodig is voor jouw website.

Bekijk ook

 

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.