Contentbureau: unieke content creatie

Als contentbureau zijn wij gespecialiseerd in het creëren van unieke en creatieve content. Van kleurrijke campagnes tot scherpe webteksten. Lees verder of kies wat je wilt laten schrijven 👇🏻

Proven Context is een contentbureau. Wij creëren content die precies aansluit op de visie van jouw organisatie én op de vraag van de doelgroep.

Wat is content creatie?

Als content creatie bureau ontwikkelen we content. Content is alles wat zichtbaar is op het internet. Content bestaat dus uit tekst, afbeeldingen, opsommings-lijsten, video’s, streamers, infographics en meer. Tekst is hierbij veruit belangrijkste type content. Het is bovendien het type content dat je sterk kunt verbeteren.

Dankzij de juiste content maken we als bureau jouw website online vindbaar en zichtbaar.

Het belang van content creatie

Content op jouw website is enorm belangrijk. Goede content zorgt voor het onderstaande.

 • Jouw website wordt beter gevonden in zoekmachines.
 • Bezoekers ondernemen actie. Ze klikken, lezen of reageren meer.
 • Pagina’s worden gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en overzichtelijk.
 • Jouw content wordt vaker bezocht.
 • Je teksten en posts wordt vaker gedeeld.
Wij creëren onderscheidende content

Wij denken vanuit jouw doelgroep. We schrijven niet wat jij kan en doet. Wij benoemen het voordeel voor de klant. Zo maken we onderscheidende content.

Zoekmachineoptimalisatie en content creatie

Content creatie en zoekmachineoptimalisatie gaan vaak hand in hand. Sterke content wordt goed gelezen en daarom vaker gedeeld. Dit draagt bij aan jouw strategie in linkbuilding. Linkbuilding is belangrijk voor jouw vindbaarheid in Google. Sterke content is dus informatief, interessant én maakt jouw bedrijf online beter zichtbaar. 🙂

Content laten schrijven

Mogelijk zoek je een content creatie bureau dat webteksten schrijft. Proven Context heeft professionele tekstschrijvers in dienst met ruime ervaring in het schrijven van verschillende soorten teksten, zoals productteksten, commerciële teksten en whitepapers. Ons bureau is ook gespecialiseerd in het schrijven van SEO-teksten.

Prominent Logo

Klantgerichte teksten die overtuigen

Prominent is een producent van meubels in het luxe segment. De teksten op de website van Prominent waren helder maar boden te weinig inspiratie. Proven Context is inmiddels vaste tekstschrijver van Prominent. Teksten zijn nu gericht op de klant en sluiten aan op de customer journeys. Bekijk het hele project >

Content creatie stappenplan

Contentbureau Proven Context verdiept zich in de doelgroep, onderzoekt de doelen van het bedrijf, bepaalt de strategie en voert uit.

 1. We beginnen met de communicatie-doelgroep. Hoe ziet de doelgroep eruit? Waar bevindt deze doelgroep zich?
 2. Hierna doen we een zoekwoordonderzoek. We brengen in kaart naar welke informatie jouw doelgroep zoekt. We clusteren belangrijke zoektermen en creëren landingspagina’s met informatie die de doelgroep perfect informeert.
 3. We gaan na op welke positie in Google jouw website staat met onze eigen SEO-tool. We onderzoeken de concurrentie en zetten potentiële zoekwoorden op een rij.
 4. We maken een contentstrategie op basis van de bedrijfsdoelen.
 5. Wanneer de strategie is bepaald, starten we als bureau met content creatie. We schrijven onder meer blogartikelen, SEO-webteksten, whitepapers en nieuwsbrieven. Maar we schrijven ook videoscripts en reclamecampagnes.
 6. We houden de resultaten en prestaties van de content nauw in de gaten. We optimaliseren content indien nodig.

De juiste contentstrategie bepalen we op basis van doelgroep- en zoekwoordonderzoek.

Wat onze
klanten zeggen.

Nienke-Prominent

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

Frank - Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Ons goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Teun Lijnkamp - Eclipse

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Berend Oostvogel Docent Direct Proven Context

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de pro actieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Elwin - Haags Congresbureau

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Herbert dettingmeijer - wende werkt - proven context

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Verwant aan contentbureau

Je bent op zoek naar een content creatie bureau om content te laten schrijven. Om meer op te vallen bij jouw doelgroep bijvoorbeeld. Dit realiseren we ook voor je als website adviesbureau of social media marketing bedrijf. We helpen je graag verder. Neem je contact met ons op. 👇🏻

Wij creëren jouw content

Ons team met specialisten zit voor je klaar. Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op. Bellen kan via 085 1301818.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.