Betere blogs voor je website

Je wilt een blog laten schrijven. Wij schrijven blogs die prettig lezen. Inspirerend. Klantgericht. Professioneel.

Waarom een blog laten schrijven?

Jij weet wat je wilt vertellen. Maar jouw expertise goed op papier zetten, is een ander verhaal. Je teksten lopen gewoon niet lekker. Een blog laten schrijven biedt uitkomst.

 • Wij maken goed leesbare blogs
 • Die van begin tot eind worden gelezen
 • Teksten zijn klantgericht
 • Je blogs worden vindbaar in Google
blog laten schrijven - devices-voorbeeld

Wat voor blogs schrijven we?

Welk thema’s spreken jouw klant aan? Sommige blogs bieden inspiratie. Andere geven praktische tips of een uitleg. Weer andere blogs tonen ervaringen van klanten. Welke blog je ook wilt laten schrijven, wij hebben er ervaring mee.

 • Blogs vol inspiratie
 • Praktische blogs: 5 tips om …
 • Verhalen van klanten
 • Inhakers op de actualiteit
Blog laten schrijven door Proven Context.

Zo hielpen we Nederlandse Juristen groep.

Voor Nederlandse Juristen Groep schreven we 85 SEO-blogs. Het werd een succesvol project van meer dan 71.000 woorden. Bekijk project.

 • Goed vindbare én leesbare blogs
 • De top-5 van Google is haalbaar
 • Inspirerend of juist informatief

Nog niet helemaal overtuigd?

Ga met ons in gesprek. We hebben ruim 12 jaar ervaring met het schrijven van blogs. We beantwoorden graag je vragen.

Wat onze
klanten zeggen.

Proven Context is een no-nonsens allround marketingbureau, met een slimme en snelle aanpak voor het bouwen van moderne websites. Niet bang voor extra hooi op de vork. Ook niet bang voor ambitieuze projecten. Het is een team van specialisten met alle expertises in huis die je in 2022 en in de toekomst nodig hebt.

Matthijs van den Broek, Marketingfacts.nl

De afstemming is prettig en afspraken worden nagekomen. Ook een erg belangrijke kwaliteit waarover de tekstschrijvers beschikken is: doorvragen. Wat wil je bereiken met de tekst, wat wil je vertellen? Heel belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Wij vinden het een professioneel tekstschrijfbureau.

Anne Reijniers, HZ University of Applied Sciences

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de marketing. We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten. We zien een grote verbetering in het aantal en de kwaliteit van de leads. Olaf en Eva zijn deskundig, altijd bereikbaar en denken goed mee.

Jelle Jonker, Nederlandse Juristen Groep

Proven Context is een goed bureau om mee samen te werken. Prettig contact, goed advies en vakkundigheid. Ze helpen ons met blogs en andere teksten en zijn voor ons nu al onmisbaar!

Janneke Brokking, Primaplan

Wij ervaren de samenwerking met Proven Context als heel fijn! Een onmisbare partner als je op zoek bent naar uitstekende content. Kritisch waar nodig en flexibel als het op het halen van een deadline aan komt.

Nienke Kramer - Klein Langenhorst, Prominent.nu

We zochten de beste voor onze marketing en kozen voor Proven Context. Nu we een paar maanden verder zijn heeft TechniQ Energy o.a. een duidelijke nieuwe site, geoptimaliseerde offerte teksten en seo en sea worden gemonitord en geoptimaliseerd. TechniQ Energy beveelt Proven Context van harte aan!

Bram Wijne, TechniQ Energy

Slimme, meedenkende en proactieve tekst-goeroes. Hartstikke fijn samenwerken zo!

Arjan van Rooijen, ZorgkaartNederland

Proven Context heeft voor ons een nieuwe website, commerciële mailing, brochure en meerdere webteksten opgesteld. Onze goede positie in Google is bevestigd en gestegen. Erg blij mee.

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam

Proven Context heeft aantal teksten voor ons geschreven en we zijn daar zeer tevreden over. Een bedrijf dat meer doet dan alleen schrijven. Ook geven ze tips over hoe je je pagina het beste kan indelen, opties voor afbeeldingen en nog meer. En dat alles na een zeer korte briefing. Hebben we weer teksten nodig kloppen we zeker weer aan.

Tom Boersma, Milieu Service Nederland

Door de heldere communicatie en het meedenken is de samenwerking plezierig en goed. Proven Context ondersteunt ons op het gebied van content, websitetechniek en vertalingen. Wat begon als een eenmalige samenwerking is inmiddels een duurzame samenwerking geworden.

Teun Lijnkamp, Eclipse Group

Actief meedenken met de klant, goede communicatie en heldere afspraken.

Herbert Dettingmeijer, Wende Werkt

Sinds een aantal jaar werk ik nauw samen met Proven Context. Ik ben erg tevreden over de proactieve manier van werken. Ze komen altijd zelf met innovatieve, creatieve ideeën waar al veel mooie dingen zijn uitgekomen.

Berend Oostvogel, Docent Direct

Proven Context heeft voor haagscongresbureau.nl verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid voor Google op een rij gezet.

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau

Kies ook voor overtuigende blogs

Neem contact op. We gaan graag voor je aan de slag.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hieronder leggen we uit hoe wij blogs inzetten. Want blogs versterken de naamsbekendheid van jouw organisatie. Je website blijft up-to-date en relevant voor bezoekers.

Kosten blog laten schrijven

Een blog kan 150 euro of 500 euro kosten. De kosten van een blog laten schrijven zijn onder andere afhankelijk van:

 • De lengte van de blog
 • Wel of niet SEO-geoptimaliseerd 
 • Of een interview nodig is
 • Hoe ingewikkeld de informatie is
 • De expertise van de schrijver

Wat kunnen wij voor je betekenen?

In blogs straal je kennis en expertise uit. Maar die expertise moet wel worden vertaald naar gewonemensentaal. Onze blogs zitten niet alleen grammaticaal goed in elkaar, ze zijn ook inhoudelijk sterk. De aandacht van de lezer wordt goed vastgehouden.

Ghost writing

Het is belangrijk om je expertise te tonen. Je kunt een blog laten schrijven voor je eigen website. Ook kun je kiezen voor een gastblog op een vakblog, zoals Frankwatching of Marketingfacts. Bij Proven Context kunnen wij Ghost Writing voor je oppakken.

De voordelen

Jij hebt verstand van zaken. Je collega’s ook. Maar je zit al zo lang in het vakgebied dat je automatisch vakjargon, lange zinnen en té veel uitleg opneemt in jouw tekst. Dit maakt de blogs slecht leesbaar.

Expertise delen

Je geeft de lezers gratis tips. Dit draagt bij aan het positieve imago van jouw organisatie. Daarnaast vinden meer mensen hun weg naar jouw website. Onze copywriters schrijven blogs die de lezer aanzetten tot actie. Om contact op te nemen bijvoorbeeld.

blog laten schrijven - voorbeeld prominent

Blogstrategie voor Prominent.nu

Voor Prominent.nu werkten we een blogstrategie uit en schreven we blogs gericht op inspiratie, overtuiging en SEO.

SEO-blogteksten

Als ervaren communicatiebureau zijn we ook gespecialiseerd in het schrijven van SEO-teksten. Via een zoekwoordonderzoek ontdekken we waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. Via specifieke blogs zorgen we dat jouw doelgroep op jouw website terecht komt. Klanten vinden waar ze naar op zoek zijn.

Onze SEO-blogs leiden tot betere online zichtbaarheid

Breder communicatiebureau

We schrijven blogs voor bedrijven. Maar we zijn vooral ook een communicatiebureau. We kijken breder naar de communicatievraag van jouw organisatie. Waarom kies je voor een blog in plaats van een whitepaper of video? En hoe promoot je deze blog?

Verwant aan blog laten schrijven

Je bent op zoek naar een tekstbureau om een blog te laten schrijven. Om beter zichtbaar te worden bij potentiële klanten. Dit kunnen wij óók voor jou realiseren via onze activiteiten als

Krachtige blogs nodig?

Neem contact op. We helpen je graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.