Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Everybody Lies - Seth Stephens Davidowitz - Score 8.4

Everybody Lies is een smeuïg boek over big data. Seth Stephens Davidowitz toont via data de kant van onszelf die we liever verborgen houden.

Marketeers kunnen niet meer zonder data-specialisten. Big data toont ons waarop we zoeken in Google, waarop we klikken in e-mailings en welke youtube-videos we bekijken. Seth Stephens Davidowitz toont met zijn boek Everybody Lies de werkelijke menselijke aard. Via data van Google, Facebook, maar ook pornosite Pornhub, toont hij wat we zoeken en wat dat zegt over onszelf. Everybody Lies is nuttig, pikant en ook wel een beetje eng. 

Beschrijving Everybody Lies

De titel Everybody Lies klinkt negatief. Maar negatief is dit boek helemaal niet. Everybody Lies is een geslaagde combinatie van een studieboek, een boek dat 'nerd-data' op een gemakkelijke manier uitlegt en een tabloid met gemakkelijk verteerbare hapsnapdata over onszelf. Seth Stephens Davidowitz maakt met zijn boek duidelijk dat we niet meer om big data heen kunnen. Hij zoomt in op positieve aspecten van big data en de gevaren ervan. 

Big Data volgens Seth Stephens - Davidowitz

De uitleg over big data binnen het onderdeel SEO WIKI van deze website is grotendeels gebaseerd op de uitleg die Seth Stephens Davidowitz geeft. Big data is in ieder geval niet 'zoveel mogelijk' data. Big data is precies genoeg data om anayses te kunnen doen, trends te kunnen ontdekken of conclusies te kunnen trekken.

Eerlijke Data in Everybody Lies

Everybody Lies toont de kracht van big data platformen. Mensen die zoeken Google doen dat eerlijk en zonder schaamte. Zo toont Davidowitz aan dat er (helaas) veel meer kinderen in Google zoeken op "child abuse", dan dat diezelfde kinderen hun misbruik melden bij de reguliere instanties. We durven dus eerlijker te zijn naar Google dan naar hulpinstanties. Gelukkig biedt die laagdrempeligheid kansen. Zo deelt de auteur zijn ontdekkingen met zorginstanties waardoor de hulpverlening kan worden verbeterd. 

Niet "zoeken" maar "zeggen" in Google

Uit het boek Everybody Lies van Seth Stephens Davidowtz blijkt ook dat we alleen dingen zoeken in Google, maar dat we daarnaast ook meningen, gevoelens en openbaringen delen met Google: "I am sad", "People are annoying" of "I regret having childeren". 

Rare zoekopdrachten 

Het boek van Seth Stephens Davidowitz zit vol bizarre feiten over onze zoekopdrachten. Een aantal voorbeelden:

 • Nigger
  Staten in de V.S. waar het meest in Google gezocht wordt op "Nigger", zijn dezelfde staten waar Donald Trump een verkiezingsoverwinning behaalde. 

 • Nude Crucifixion
  Er wordt elke maand minimaal tien keer in Pornhub gezocht op de termen "Nude Crucifixion" en "Humping stuffed animals". 

 • Verdraagzaamheid
  Na de speech van Obama over onze verdraagzaamheid naar moslims explodeerde het aantal zoekopdrachten in Google op "kill muslims". Een contra-effect dus. 

 • Terrorisme
  Een terroristische aanslag zorgt, anders dan je wellicht zou verwachten, niet voor een toename in het aantal zoekopdrachten rondom aanslagen, onzekerheid en terrorisme.

Conclusie Everybody Lies

De negatieve titel is eigenlijk niet zo handig gekozen voor Everybody Lies. Het is namelijk een hartstikke zinvol en positief boek. Seth Stephens Davidowitz laat op een heldere en begrijpelijke manier de kracht en functies van big data laten zien. Hij schrijft een toegankelijk verhaal over iets dat feitelijk gortdroog is. Daar kan Eric Ries met zijn boek The Lean Startup nog wat van leren. 

Pluspunten

 • Droge data-theorie helder uitgelegd
 • Smeuïge feiten over ons zoekgedrag
 • Nieuwe manier van onderzoek doen


Minpunten

 • Vooral geschikt voor grotere bedrijven 
 • Sommige conclusies lijken niet waterdicht

Eindscore Everybody Lies van Seth Stephens Davidowitz

Het boek Everybody Lies van Seth Stephens Davidowitz krijgt een 8,4 als beoordeling.

Boek Everybody Lies

Je kunt het boek Everybody Lies van Seth Stephens Davidowitz eventueel kopen via de links hieronder.


Bekijk bij Bol.com

Everybody Lies

 


Bekijk bij Managementboek.nl 

Everybody Lies