Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Zwartwerken? Waarom je geen 'nee' kunt zeggen

Zwartwerken. De verleiding is groot. Niet alleen het financiële voordeel van zwartwerken. Er is veel meer aan de hand.

Door Olaf Geysendorpher op 26 augustus 2019

Zwartwerken. Of ‘btw-vrij’ werken om het wat mooier te laten klinken. Er is nooit een goede marketingcampagne voor gevoerd. Toch is het ongekend populair. De klant staat centraal. Én het is lucratief voor de ondernemer. Zwartwerken is een traditionele win-win.

Tja, we weten wel dat zwartwerken niet mag. Maar ach, voor een keertje. Wat maakt het uit? Er is iets dat zwartwerken vreselijk aantrekkelijk maakt. Of beter gezegd: er is een heleboel aan de hand bij zwartwerken. Sterker nog: er zijn 10 redenen dat we 'ja' zeggen tegen zwartwerken niet kunnen weerstaan.

Zwartwerken. Een persoonlijke ervaring.

Eerst even dit. Volgende week gaat er bij mij thuis een schilder aan de slag. Ik had een offerte opgevraagd, maar die vond ik te hoog. Ik vind overigens bijna elke offerte te hoog en probeer altijd te onderhandelen. Dus ook bij deze schilder. Hieronder de reactie die ik ontving:

"Ik begrijp je vraag, normaal gesproken verminderen wij onze prijzen niet, want dan heeft t ondernemerschap geen zin. Maar omdat het een thuiswedstrijd voor me is kan ik je aanbieden om contant te betalen voor een keer. Dwz de btw er af, dan komt het op 1450,-"

Tien keer "ja" tegen zwartwerken

De 10 redenen waarom je de verleiding van zwartwerken niet kunt weerstaan en of ik 'ja' of 'nee' zei tegen het aanbod van de schilder, lees je in deze bijdrage die Proven Context schreef voor Frankwatching. 

Lees verder op Frankwatching: "Zwartwerken: waarom we de verleiding niet kunnen weerstaan."