Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Slimme tactiek in marketing: nudging. Dit leer je van de Google knoppen.

Een mooi voorbeeld van nudging in marketing: de knoppen van Google. Ze beïnvloeden je. Sturen je een bepaalde kant op. Subtiel en onbewust.

Door Olaf Geysendorpher op 2 januari 2020

Een slimme tactiek in marketing: nudging. De knoppen die Google gebruikt om de gebruikers een keuze te laten maken, ogen simpel en gelijkwaardig. Jij als gebruiker hebt de vrije keuze. Toch? Niets is minder waar. De knoppen beïnvloeden je. En daar kunnen marketeers iets van leren. Dit zijn de 6 beïnvloedings- en nudgingtactieken die Google toepast door middel van de knoppen.

Laatst liet Google het volgende weten: “U moet akkoord gaan met de nieuwe privacy-instellingen”. Eén click (of tik) verder stonden de instellingen klaar. Een donkergrijze tekst op een lichtgrijze achtergrond, met onderaan twee knoppen: “Andere opties” of “Ik ga akkoord”.

Google past zes marketing nudging-technieken toe bij het gebruik van de twee bekende knoppen. Met nudging-technieken wordt onbewust gedrag bewust beïnvloedt. Aan de hand van de Google knoppen nemen we je mee door de 6 technieken die Google gebruikt, en leggen we uit hoe je dit zelf als marketeer toepast. 

Benieuwd naar de 6 tips? Lees het hele artikel over de zes tactieken die je kunt leren van de Google's privacy-knoppen op Marketingfacts.nl. 

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.