Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Online versus content marketing. Het verschil in een model

Wat valt er precies onder online marketing en wat onder content marketing? Proven Context ontwikkelde een overzichtelijk en praktisch model om het verschil te duiden.

Door Olaf Geysendorpher op 13 november 2019

De online marketeer en content marketeer vallen samen onder het kopje ‘digital marketeer’. Online en content marketeers zijn inhoudelijk goed op de hoogte van elkaars werkzaamheden. Maar er zijn belangrijke verschillen. 

We zien een duidelijk verschil als we kijken naar Google. Een content marketeer is in Google bezig met het stuwen van de organische resultaten: de ranking positie. Hiermee hoopt hij meer traffic naar de website te krijgen. De online marketeer heeft hetzelfde doel. Maar de online marketeer kijkt breder naar de herkomst van de traffic. 

Benieuwd naar alle verschillen tussen online en content marketing? Bekijk ons overzichtelijke model en lees de hele blog op Marketingfacts.nl. 

 

Olaf_Directeur_Proven Context_vrijstaand
Neem contact op

Perfecte webteksten. Een campage voor meer leads. Een hogere positie in Google. Wij gaan aan de slag. Laat je gegevens achter of bel 085 1301818.