Onze cookies zorgen voor gebruiksgemak en analyseren websitegedrag. Lees meer.

Ik begrijp het

Zo voeg je een animated gif - logo toe aan je LinkedIn-profiel

Voeg Animatie of Beweging toe aan je LinkedIn-profiel. Een animated gif bedrijfslogo in LinkedIn maken, werkt als volgt. Een uitleg in 8 stappen.

Door Olaf Geysendorpher op 4 maart 2019

Als bedrijf kun je een animatie toevoegen aan het logo van je Linkedin-bedrijfsprofiel. Bewegende beelden vallen beter op dan statische beelden. Een animatie of beweging toevoegen aan jouw LinkedIn-profiel / LinkedIn-logo zorgt dus voor meer aandacht. Maar hoe werkt het toevoegen van een bewegend bedrijfslogo? Een uitleg in 8 stappen.

Update maart 2019 - We hebben inmiddels signalen gekregen dat het uploaden van de animated gif niet altijd goed werkt. In deze gevallen adviseren we als alternatief op Photoshop het minder professionele maar óók bruikbare gifmaker.me of gifmaker.org te gebruiken. 
Update augustus 2019 - Bij sommige gebruikers lukt het steeds weer niet om de bewegende / animated gif te uploaden. Of het uploaden lukt wel, maar LinkedIn geeft nog steeds een statische gif weer als bedrijfslogo. We helpen je graag verder. Daarom hebben we aan het einde van dit artikel een trouble-shoot toegevoegd. Succes!

Bekijk allereerst mijn bedrijfsprofiel op LinkedIn voor een voorbeeld van bedrijfslogo met animatie. Een ander voorbeeld van een animated gif vind je op de Linkedin company page van AFAS Software.

Animatie company page LinkedIn

Een animatie via je LinkedIn-bedrijfsprofiel bestaat uit een zogeheten animated-gif-afbeelding. Dit is een afbeelding met de extensie .gif, waaraan animatie is toegevoegd. Dit animeren doe je bijvoorbeeld in Photoshop. Dat werkt als volgt.

Een LinkedIn-animated gif bedrijfslogo maken

 1. Upload je logo naar Photoshop
 2. Open in ‘Beeld’ het ‘Timelime’-venster
 3. Maak een nieuwe laag voor elk nieuw frame
 4. Kies voor ‘Omzetten in Frameanimatie'
 5. Kies bij elke frame hoe lang het moet duren
 6. Selecteer (onderaan) hoe vaak de animatie moet herhalen
 7. Door op de play-knop te drukken, bekijk je het resultaat
 8. Exporteer je gif via bestand > exporteren

Uploaden van je animated gif in LinkedIn

In LinkedIn ga je naar je bedrijfspagina. Daar upload je jouw animated of bewegende bedrijfslogo op dezelfde manier als een gewoon logo. Als het goed is, wordt je company-logo vervolgens direct weergegeven, inclusief animatie. 

Gebruik de animatie, zolang het kan

Wanneer alle bedrijven een bewegend companyprofiel opzetten, zal de timeline van LinkedIn erg onrustig worden. Er is daarmee een kans dat LinkedIn, op lange termijn, de mogelijkheid van de animated gifs weer uit zal zetten. Maar voor nu geldt, voeg je animated logo vooral toe aan je company- of bedrijfsprofiel en pak dat stukje extra aandacht. 

bannerfoto_olaf_geysendorpher

Proven Context helpt bedrijven met

 • Tekstschrijven
 • Zoekmachine Optimalisatie
 • Content Marketing
 • Marketingcommunicatie
 • E-mailmarketing
NEEM CONTACT OP

Bewegend logo: alleen voor bedrijven

Hoop je ook voor je persoonsprofiel een animated logo toe te voegen, dan kom je bedrogen uit. Bij jouw persoonsprofiel wordt de animatie door LinkedIn niet weergegeven. De gif wordt dan statisch, zonder animatie getoond. 

Bewegende gif uploaden lukt niet: troubleshoot

Vervelend! Bij een deel van de mensen bijft LinkedIn haperen. We ontvangen hier regelmatig vragen over. Daarom een aantal oplossingen om toch een stap verder te komen bij het toevoegen van je dynamische logo in LinkedIn. 

 1. Zet de default taal naar het Nederlands
  LinkedIn heeft soms bugs als de taal van een Nederlands profiel op Engels staat ingesteld. Bepaalde instellingen kunnen dan haperen. Zorg dat je taalinstellingen goed staan. 

 2. Probeer een andere browser
  Gebruik je Chrome? Probeer dan eens Firefox, Safari, Edge of zelfs een oude versie van Internet Explorer om je animated gif toe te voegen. 

 3. Probeer een andere computer.
  Mogelijk hapert LinkediIn op basis van de upload-instellingen van een specifieke computer. Probeer eens een andere computer.

 4. Probeer een andere locatie
  Een bedrijf kan mogelijk beperkingen opleggen bij het uploaden van bestanden. Gif-bestanden zouden daar ook onder kunnen vallen. Het thuis uploaden vanuit de privécomputer zou kunnen helpen. 

 5. Probeer een ander account
  Zijn er meer mensen met toegang tot het LinkedIn-bedrijfsaccount, kijk of zij wél de animated gif kunnen uploaden.


Eén van deze tips zou je een stap verder moeten brengen bij het uploaden van je animated gif in LinkedIn. Al met al biedt het toevoeging van beweging en animatie een mooie manier om jouw logo of company-page in LinkedIn extra te laten opvallen. Succes!