Cursus SEO - 2 - Keywords

In deel 2 van de Gratis Cursus SEO maak ik een start met Zoekwoorden & Keywords binnen jouw SEO Content Marketing Strategie.

Door Olaf Geysendorpher op 17 september 2018

Hieronder vind je het transcript van de video. De Whitepaper SEO Content Marketing vormt de handleiding bij deze Cursus / Vlogserie.

In deel 2 van deze 10-delige serie over Content Marketing  ga ik het hebben over Keywords, ofwel: Zoekwoorden.

Wat zijn Zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn de woorden die mensen intikken in Google en waarmee ze dus iets willen vinden. Zoals “abseilen euromast”. Omgekeerd zijn zoekwoorden dus de woorden waarop jij als bedrijf of organisatie gevonden wilt worden in Google.

Wat is de Zoekwoordplanner?

Google laat ons zien waar mensen nou precies op zoeken. Daarvoor heeft Google de Zoekwoordtool of Zoekwoordplanner ontwikkeld. Via de Zoekwoordplanner ontdek je drie dringen. 

  1. Welke zoekwoorden gebruiken mensen, die belangrijk zijn voor jouw bedrijf
  2. Hoe vaak per maand wordt er op die woorden gezocht?
  3. Hoeveel zou het kosten als je op die zoekwoorden zou adverteren in Google, via Google Ads.

Google heeft de zoekwoordplanner eigenlijk ontwikkeld om hele specifieke advertenties te kunnen verkopen. Maar ook voor Content Marketing kun je er je voordeel dus mee doen.

Hoe ziet de Zoekwoordplanner eruit?

De zoekwoordplanner ziet er als volgt uit wanneer we ‘Vrijgezellenfeest’ intikken als zoekwoord. In de kolom Zoektermen zie je woorden verwant zijn aan het zoekwoord vrijgezellenfeest. Een groot deel van deze woorden kunnen interessant voor je zijn. De kolommen Concurrentie en Bod kun je gebruiken om te ontdekken hoe populair een zoekwoord is.

In Content Marketing maar ook bij Online Marketing geldt het bij populaire zoekwoorden vaak moeilijker is om gevonden te worden in Google dan bij minder populaire zoekwoorden. (Ik ga dieper in op de Zoekwoordplanner in Deel 3 van deze cursus SEO en Content Marketing)

Proven Context is specialist in

  • Content Marketing
  • Tekstschrijven
  • Conversie Optimalisatie
  • Marketingcommunicatie
  • E-mailmarketing
WE HELPEN JE GRAAG!

Onderdelen Content Marketing

Alle zoekwoorden die je net zag staan, kun je gebruiken in jouw Content Marketing Strategie. Hoe dat werkt vertel ik je in het volgende deel van deze videoserie / cursus over SEO en Content Marketing. 

Meer over SEO en Content Marketing

Wil je meer leren over SEO en Content Marketing, abonneer je dan op mijn Youtubekanaal of ga naar mijn website Provencontext.nl. Hierop vind je onder andere de gratis Whitepaper SEO Content Marketing. Ook vertel ik op provencontext.nl hoe ik jouw organisatie kan helpen met Content en Zoekmachine Optimalisatie.